Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @
Posts tagged "www.QFP.hu"

Azért én nem adnék (nem is adok) esélyt annak, hogy bármikori bármely kormány betartja bármelyik ígéretét nyugdíj ügyben. Félre teszek, felkészülök. Nem szeretnék még akkora keresetcsökkenést sem elszenvedni, mint amennyit az átlagember az átlagfizetése utáni átlagnyugdíj miatt érez. Nem vagyok átlagos. Meg számolni, és gondolkodni is tudok. Jobban, de legalábbis másként, mint az ígérgetők.

Félretenni, megtakarítani sokkal inkább szándék és akarat kérdése, mint anyagi lehetőségé. Aki ezt vitatja, annak egyik sincs, de nem is lesz. Mindenki másnak tudunk segíteni. www.QFP.hu

Gyakran mondogatjuk, manapság a pénz irányítja a világot. Mégis keveset tudunk a pénzügyekről. Emiatt aztán viszonylag gyakran hozunk számunkra hátrányos döntéseket. A magyar banki ügyfelek jelentés része egyáltalán nem tájékozódik naponta pénzügyeiről, internetes bankolást alig használunk, illetve telefonos ügyintézés területén sem jobb a helyzet…

(Nem kell naponta, de havonta sem feltétlen. Évente viszont érdemes: www.QFP.hu )

Adott egy harmincas házaspár két gyerekkel, hitelekkel, drága, mégsem valós biztosítékot adó biztosításokkal. Újra számoltuk, mutattunk jobb megoldásokat, s tartalékok születtek.

Mi így dolgozunk egy átlagos család pénzügyeinek optimalizálásáért. Nekik tetszett, megértették, örömmel használják.

Munkatársakat, partnereket keresünk!

A QFP Kft. a minőségi, és független pénzügyi tervezést tűzte zászlajára. Meggyőződésünk, hogy minden pluszból lehet többet kihozni, és minden mínusz faragható. Pluszok alatt a biztonságot, hozamot, kiszámíthatóságot, tervezhetőséget értjük, ezek szinte minden esetben javíthatók, növelhetők, míg a mínuszok faragása a költségek, kiadások, kockázatok csökkentését, illetve az esetleges tartozások átcsoportosítását, refinanszírozását, és belátható időn belüli eltüntetését jelenti. Mi imádjuk ezt a munkát, és mással is szívesen megszerettetem.

Akkor a legnagyobb a munkánk hatásfoka, amikor vállalkozásoknak, cégeknek készítünk pénzügyi tervet, hiszen a legtöbb kiadás - sokszor feleslegesen drágán - náluk található, mégis legszívesebben családok, magánszemélyek pénzügyi életének optimalizálása a legszebb feladatunk.

Weboldalunk, a QFP.hu csak ízelítőt tud adni munkáinkról. Büszkék vagyunk függetlenségünkre, és ügyfélközpontúságunkra. Etikai kódexünk: http://j.mp/QFP_etika

Nincs takargatni valónk.
Szakértően növeljük a biztonságot, kiszámíthatóságot, az eredményt, egy szóval a pluszokat, és képesek vagyunk faragni, vagy eltüntetni a felesleges költségeket, kockázatokat, tehát a mínuszokat.

A QFP csapata keresi az együttműködés lehetőségét az alábbi területeken jártas szakemberekkel, és csoportokkal:

• lízing szakértő banki, vagy lízing-alkuszi, de legalább ügyintézői tapasztalattal
• biztosítási alkusz, aki „látott már” biztosítást közelről, képes függetlenként gondolkodni, és az Ügyfél oldaláról tarifálni, ajánlatokat megversenyeztetni, testre szabni és menedzselni
• hitel alkusz, aki dolgozott már banki oldalon hitelekkel, vagy hitelközvetítői területen, és képes a független tanácsadásra
• befektetési tanácsadó, pénzügyi területen szerzett tapasztalattal keresünk független tanácsadót, tervezőt, aki ismeri, vagy nyitott megismerni a hazai és Európai Unióban található befektetési, vagyonképzési és nyugdíj-megoldásokat, és ezeket a lehetőségeket - előzetes pénzügyi elemzés szerint - képes bemutatni, majd testre szabni az Ügyfél számára. (Egyösszegű befektetések, nyugdíj-megtakarítási számlák 75€ havi befektetési összegtől, fix hozamú, és változó, de biztonságos, kiszámítható nyereséggel működő, hatékony részvényalapok, zártvégű befektetési alapok egész sora áll rendelkezésre, de keressük a további lehetőségeket is.)

• JUNIOR FÜGGETLEN PÉNZÜGYI TERVEZŐ állást is hirdetünk azok részére, akik főállásban szeretnék vállalkozások, családok, magánszemélyek pénzügyi életét optimalizálni, vagy másodállásban szeretnék környezetük, baráti körük pénzügyi kérdéseit profi megoldásokkal megválaszolni. Számukra a fő feladat az ügyfélkör bővítése, pénzügyi lehetőségeik elemzése, kiszolgálása, szakmai képzéseken részvétel.

• telemarketing munkatársat (akár home-office) is keresünk, aki - a QFP rövid bemutatása mellett - tárgyalási időpontokat egyeztet számunkra lehetséges ügyfelekkel, akiket érdekel a pénzügyeik optimalizálása, megtakarításaik ideális befektetése, nyugdíj helyzetük menedzselése, vagy szerény, de rendszeres megtakarítások segítségével szívesen építenének fel saját vagyont.

Díjazás: megegyezés szerint, a szakmában kiemelkedő forint- és €-jutalékkal kiegészítve.

• kapcsolat: Börcsök Sándor; +36 20 9629 300 ; email: borcsok@QFP.hu

Mi így dolgozunk egy átlagos család pénzügyeinek optimalizálásáért. Nekik tetszett, megértették, örömmel használják.

Befektetnél-e a biztosba? A teljesen tutiba?!

Hej, ha visszapörgethetnénk az időt – szoktuk hallani néha. Nyilván nem lehet visszapörgetni ahhoz, hogy megtegyük a lottón a már biztosan kihúzott számokat, nem vehetünk MOL részvényt 2004-es árfolyamon, hogy néhány év alatt megötszörözzük befektetésünk értékét, és a Rózsadombon sem vehetünk 10-20 évvel ezelőtti négyzetméteráron ingatlant, hogy busás haszonnal adjuk el később.

Ha nem is a Rózsadombon, de mégis vehetünk! Sőt, előre tudhatunk mindent az ingatlanról, a környezetről, a munkahelyek számáról, a fejlődésről, arról például, hogy a DAX (német tőzsdeindex) legnagyobb cégeinek vannak ott irodái, sőt központjai. Tudhatjuk a megfizethetőségi indexből – mely azt mutatja meg, hogy a jövedelmekhez viszonyítva milyenek az árak –, hogy most még jobban megéri itt venni, mint néhány évvel ezelőtt. Tudjuk az építőkről és tervezőkről, hogy 30 éve sikeres vállalkozások, és nincs egyáltalán bankadósság a projektek mögött. Most befektethetünk – akár néhány millió forintot is, így csupán néhány négyzetméternyit – a legsikeresebb ingatlanokba. Tudjuk, hogy az ingatlanok már a tervezőasztalon elkelnek, mind! Ismerjük a sajtó, és a szaksajtó véleményét az ingatlanalapok menedzsereiről, és az alapokról, melyek ezekbe az ingatlanokba befektetnek. München Schwabing szívében találjuk magunkat, mondhatjuk, hogy a bajor főváros „Rózsadombja”.

Előre tudhatjuk, hogy évente 8 % biztos nyereségünk lesz minden egyes €urónkon, sőt az is borítékolható, hogy ezt a 8%-ot további 1-3, esetleg 4%-nyi többletnyereség fogja megfelelni (az ingatlanfejlesztők az extraprofitot megosztja velünk, ha termelődik), és eddig a legtöbb ilyen projekt megtermelte a pluszokat is, nem csak az alapnyereséget. 3-5 év közötti futamidővel számolhatunk, tehát kifejezetten rövid időtávon tudunk biztos nyereségre szert tenni. Sőt! Választhatunk aközött, hogy negyedévente 2-2 % nyereségrészesedést kapunk a futamidő alatt, vagy kumulálva, a futamidő végén kapunk meg egyszerre

Mit tudunk tehát biztosan?

 • Münchenben piaci, gazdasági és ingatlan boom van, és ez így marad még évekig
 • Tapasztalt kibocsátó és ingatlanfejlesztő menedzsel, kifogástalan befektetés-történet
 • Korrekt többlet-részesedés, rugalmas futamidő
 • Magas nyereségrészesedés, ismert és kezelt kockázatok
 • A nyereség biztosan legalább 8% (negyedévente 2%, vagy kumuláltan a futamidő végén)
 • Többletnyereség lehetősége (a korábbi hasonló projektek ezt is elérték)

Ha vissza nem is tudtuk pörgetni az idő kerekét, de azt biztosan tudjuk, hogy ez a zártvégű német befektetési alap tudja a fenti értékeket és nyereségeket hozni a következő években. Ha ennek a konkrét alapnak a jegyzése le is zár hamarosan, ilyenek, vagy hasonlók mindig lesznek még. Szólunk előre…

Eredeti poszt by borcsok:

Egyik szemünk sír, a másik nevet.
Ebbe a zártvégű alapba nem tudunk több befektetést “gründolni”. Pedig tekintélyes kamatot, fix 8%-ot évente (azaz pontosan 2%-ot negyedévente) + efölött a projekt végén további 1-4%-ot fizet. Szintén évente, visszamenőleg, és €-ban.

Mármint azoknak, akik befektettek ide…

Lesz még hasonló, és most is vannak ilyen befektetési alapok a láthatáron. (Igaz, nem 3 évesek, mint ez, ami ritkaság.)

(Kaptam egy-két privát üzenetet, melyben az volt a fő kérdés, hogy mitől olyan biztos ez az €-ban 6-8 %, és nehogymár ilyen magas legyen… Jellemzően minél hitetlenebb (és udvariatlanabb, vagy arogánsabb) a kérdező, annál biztosabb, hogy valamely biztosítónak, vagy banknak a függőügynöke, vagy alkalmazottja. Nos, személyesen szívesen bemutatom bármely terméket, miután megismertem a potenciális befektető igényét, elképzelését, céljait, kockázattűrő képességét.)

Ha nagyon leegyszerűsítjük a kérdést, akkor az a fő, hogy

 • mikor (vagy ha többször, rendszeresen, akkor milyen gyakorisággal),
 • mennyi (mekkora tőke, vagy befektetési sorozatnál rendszeresen milyen összeg),
 • meddig (milyen futamidővel, azaz meddig bírja ki a kedves befektető, hogy ne nyúljon hozzá…)

Ennél természetesen sokkal több információ kell egy testre szabott befektetési, vagyonkezelési, vagy apránként történő megtakarítási csomag elemeinek összeállításához… Bővebb információ a termékről itt, további befektetési lehetőségekről, illetve időpont kérése itt, a lap alján.

davidberes:

gyűjts össze 130millát és élj meg a kamataiból. Egyszerű a képlet, nem? :)

Ebben az a szép, hogy napi ezer forint - havi 100 € - megtakarítás valóban elég ehhez. Sőt! 25 év sem feltétlenül kell hozzá. De a félretehető összegek nagyságát illetve az időtartamot szívesen kiszámoljuk, a befektetési összegeket pedig biztonsággal kiválasztjuk: www.QFP.hu

deadheadingcrew:

borcsok:

Nekik lesz nyugdíj. De neked?!

Pofon a nyugdíjjárulékot fizetőknek: nem tartotta be ígéretét a Fidesz - KDNP

Lesz egyéni számla, de az államnak odaadott magánnyugdíj-pénztári pénzt nem teszik rá.

Hiába kommunikálta azt a kormány, hogy a magánnyugdíjpénztárból átlépők összegyűlt pénzét egyéni számlán írják jóvá, ilyen egyéni számla nem lesz - derült ki Varga Mihály atv.hu-nak adott interjújából. Így várhatóan örökölni sem lehet majd az összeget, pedig Matolcsy György jelenlegi MNB-elnök, korábbi gazdasági miniszter erre is ígéretet tett. A 3 ezer milliárdos nyugdíjvagyonból egyébként már alig van valamennyi, és közben az államadósság sem csökkent, pedig a pénzt e célra használták fel.

Orbán Viktor miniszterelnök 2010 decemberében politikai nyilatkozattervezetet nyújtott be az Országgyűlésnek a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről. Eszerint az Országgyűlés a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagsággal rendelkező mintegy 3 millió ember eddigi befizetéseinek jövőbeni biztonsága érdekében kinyilvánítja, hogy garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak.
Az ügyben konkrét kormánydöntés is született, 2010-ben jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy 2011. május 31-ig ki kell dolgozni az egyéni számlavezetés rendszerét.
Az egyéni számláról az átlépőket is tájékoztatták a kormany.hu-n. A tájékoztatóban arra a kérdésre, hogy mi történik a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott megtakarítással, azt írták: a magánnyugdíjpénztárak kötelesek ezeket a befizetéseket visszaadni az államnak, ami azt jelenti, hogy az eddig magánnyugdíj-pénztári tag a számláján szereplő összeget hozza magával az állami rendszerbe, vagyis egyéni, névre szóló számlán helyezik el a befizetését.
Erre ezek szerint nem kerül sor, így várhatóan arra sem, amit Matolcsy György ígért meg még 2010-ben. Az azóta MNB-elnökké kinevezett gazdasági miniszter azt mondta, az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők megtakarításai egyéni számlára kerülnek majd, és a házastárs örökölhet. Hogy ezzel mi lesz, azt egyelőre nem lehet tudni…

http://touch.femina.hu/hirhatter/egyeni_szamla_megtakaritas

én a héten kaptam egy mailt nyugdíjról, de engem már nem érint igazán, csak egyes hozzátartozóimat. most megtaláltam a nyomait a neten, bajnai fb oldalán, madárvédő golyókapkodó posztja.

Mindenkinek 20 százalékkal csökkenne a nyugdíja, de a kisebb összeg mellé 20 ezer forintos alapnyugdíj járna - ez a kormány legújabb terve. Simonovits András közgazdász szerint az elképzeléssel azok, akiknek a nyugdíja az átlag alatt van jól járnának, akiknek viszont 100 ezer forint fölötti az ellátása, csökkenne a pénze. … (hosszabb poszt).

ha ezt megcsinálják, akkor akinek már van nyugdíjas hozzátartozója, vagy akinek majd lesz, az elkezdhet spórolni arra, hogy majd be kell szállni anyagilag.

Mi már három éve - a manyup “megvédése” óta - kutatjuk, elemezzük, teszteljük azokat a Nyugat-Európai nyugdíj-jellegű lehetőségeket, ahol “megvédhetetlenül” lehet magánnyugdíj, vagy bármi más célra, jól tervezhetően megtakarításokat (sok kicsit), vagy egyösszegű befektetéseket elhelyezni. Mindentől függetlenül.

Brutális rekorddal sokkol a német napenergia-termelés 

Miközben idehaza hivatalosan és szakmai megfontolásból is csak a fanyalgásig jut el a magyar energetika, Németországban július 7-én egy ideig a teljes országos energiaigény 40 (!) százalékát a minimális fenntartási és üzemeltetési költségű szolárcellákból állították elő. Az új rekord: 23,9 GW, – ami majdnem 12 paksi atomerőmű teljesítményének felel meg.

Mint az először a cleantechnica weboldalon megjelent: rekordot döntött a németországi napenergia terlemés. A 23,9 GW csúcsteljesítmény, amit 13:45 körül regisztrált az SMA Solar Technology realtime-ban működő rendszere, azt jelenti, hogy a csúcsidőszakban Németország 60 GW energiaszükségletének mintegy 40 százalékát napenergiával termelték meg.

Az országban működő 1,3-1,4 millió napenergia-termelő rendszer ezzel az idén áprilisban beállított rekordot (22,68 GW) döntötte meg – bár a hitelesítésre, a hivatalos megerősítésre még várni kell. Magyaroroszágon a paksi atomerőmű 2 GW teljesítményre képes, a hazai napenergia-termelés pedig még annyira gyerekcipőben jár, hogy az is csak távlati, 2020-ra ígért kormányzati elképzelés, hogy a jelenlegi, 10 MW (0,01 GW) körüli szolárpotenciált 63 MW-ra (vagyis: 0,063GW) bővítsék.

Németországban ma 8 és félmillióan élnek olyan épületben, ahol a napenergia hasznosításával áramot vagy hőenergiát állítanak elő.

(Véletlenül épp van a QFP palettáján német New Energy alap, mely biztonsággal hoz minimálisan 8-9 % nyereséget évente, továbbá 1-3 % extraprofitot, ami sikeres projektzárás esetén jut még. Idén keresünk további zártvégű alapokat a New Energy piacon befektető alapkezelő partnereinknél.)

Ahogy a pénzügyekben is…

"Idegen az ember a természetben, ha nincs fegyvere (…). A természet élőinek egytől egyig megvan a maguk fegyvere. Egyiknek gyors a röpte, éles a csőre, a másik ügyesen búvik, beleolvad a növényzetbe, kihasznál minden rejteket, a harmadiknak nagyszerű a szaglása, mind-mind felruháztatott tulajdonságokkal, amelyek segítik a támadásban, s megóvják az erősebbektől. Csak az ember gyámoltalan, ha hiányoznak maga alkotta eszközei: puskája, aminek sebesebb a golyója, mint a sas szárnya, csapdája, amire étket rak a rókának…"

Szilvási Lajos

sutyerak:

borcsok:

Szépek is tudunk lenni, de a fő szempontok inkább:

 • biztonság, kiszámíthatóság
 • hozam, kamat, osztalék, nyereség
 • tervezhetőség,
 • hagyomány és profizmus

QFP.hu

a legjobb reklám amit a témában láttam eddig, de ide az igazi egy gif lenne amiben lehull a nunikról a lepel és pl a két középső vadul ujjazzák egymást

Köszönöm, kivételesen saját ötlet volt, azzal az eredeti gondolatmenettel, hogy “nincs takargatnivalónk” (és mellesleg mások pénzügyi termékeit is szívesen “levetkőztetjük”, elemezzük, ha jónak ígérkezik valamelyik, akkor teszteljük, testre szabjuk…

Ugyanitt modell hölgyek jelentkezését várjuk új reklámjaink fotózásához.

If trends continue, solar energy prices could be competitive with coal by 2020.

Get ready for a massive renewable energy boom

via theweekmagazine

Érdekesség, hogy most is van a palettánkon zártvégű befektetési alapjaink között New Energy alap (solar és wind power), ezek éves szinten hoznak 7-8 % biztos hozamot €-ban, és a projekt (általában a New Energy Plan megépítése és üzemeltetése első évei) után visszamenőleg további 1-3 % extra nyereséget. Tehát már most is a legjobb €-s ingatlan alapok hozama fölött hoznak 1-2 %, elég nagy biztonság és pontos tervezhetőség mellett. Továbbiak érkezése várható…

Szépek is tudunk lenni, de a fő szempontok inkább:

 • biztonság, kiszámíthatóság
 • hozam, kamat, osztalék, nyereség
 • tervezhetőség,
 • hagyomány és profizmus

QFP.hu

Ügyfeleink elégedettsége nekünk hosszú távon fontos :-) A pénz világa azonban nem gyerekjáték. Teszteljük, elemezzük, oktatjuk, tervezzük. Mindentől függetlenül. 

Előbb vagy utóbb csaknem mindenkinek a pénzügyeit rendbe tudnánk rakni …
http://qfp.hu/blog 

Ennyi idő alatt lehet megduplázni a befektetett pénzt: pofonegyszerű számítási módszer

A bankok, alapkezelők, befektetési alapok ajánlatai között nagy különbségek lehetnek, aki pedig nem a pénz világában mozog, az nehezen látja át. Itt a módszer, amivel azonnal megérthetjük, mit jelent nekünk az adott bank ajánlata.

A 72-es szabály: így számolhatunk a kamatos kamattal

Amikor befektetést választunk, a bank megmondja, hány százalék kamatot fizet a befektetett tőkénkért. A legtöbb embernek azonban ez a szám nem mond túl sokat, és nem feltétlenül értik, mekkora a különbség a 3 és az 5 százalékos kamat között, vagy hogyan kellene számolniuk a kamatos kamattal.

A 72-es szabály: így számolhatunk a kamatos kamattal

Amikor befektetést választunk, a bank megmondja, hány százalék kamatot fizet a befektetett tőkénkért. A legtöbb embernek azonban ez a szám nem mond túl sokat, és nem feltétlenül értik, mekkora a különbség a 3 és az 5 százalékos kamat között, vagy hogyan kellene számolniuk a kamatos kamattal.

A 72-es szabály kézzelfoghatóbbá teszi a befektetések hozamát: ugyanis, ha a 72-t elosztjuk a kamat %-kal, megkapjuk az évek számát, ami alatt a befektetett tőkénk meg fog duplázódni. Ha tehát 1 millió forintot teszünk be 12%-os kamattal, akkor 72/12=6, azaz 6 év múlva már megközelítőleg 2 millió forintunk lesz.

6%-os kamattal: 72/6=12

12%-os kamattal: 72/12=6

24%-os kamattal: 72/24=3

Számoljunk az idővel!

A befektetés kiválasztásakor sokan esnek abba a hibába, hogy irreálisan rövid időn belül szeretnék megduplázni a pénzüket, ennek pedig a legtöbbször az a vége, hogy az addigi megtakarításaikat is elveszítik.

A helyes hozzáállás az, ha kiszámoljuk, hogy mekkora összegre lesz szükségünk például lakásvásárlásra 10 év múlva, majd megnézzük, hogy a jelenleg elérhető legmagasabb kamathozadékkal ehhez mekkora összeget kell befektetnünk. www.penzugyitippek.com

Természetesen számolnunk kell a kamatok változásával, az inflációval, a költségekkel, és a befektetések biztonságával. Legjobb, ha független pénzügyi tervezők segítségével számolunk: www.QFP.hu

€-ban is vannak 5-7 % nyereséget elérni képes, magas biztonságú zártvégű alapok. Folyamatosan keressük, teszteljük és használjuk is ezeket.