Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "orbán"

BBJ : Big BlowJob

Kitiltás-gate: eltaktikázta magát a kormány

Példátlan botrány kezd kibontakozni az USA és a magyar kormány között - vélik lapunknak nyilatkozó külügyi- és titkosszolgálati szakértők. Pedig a most tapasztalt, nyílt konfliktus viszonylag könnyen elkerülhető lett volna - ám Orbán Viktor ezúttal csúnyán eltaktikázta magát.

Az Egyesült Államok sem a barátaival, sem az ellenségeivel nem szokott így bánni - vélekedett lapunknak az euro-atlanti szövetséget ismerő külügyi forrás…

Amellett, hogy az Egyesült Államok csúnyán beintett, és botrány körvonalazódik, világra szóló botrány, íme az a mondat, amely igazolja: attól függetlenül, hogy 20 éve nem mentek el ilyen kevesen szavazni, mint vasárnap, az alternatív valóság változatlan: 

A magyar emberek jól teljesítettek az elmúlt években, mindenki szeretne ilyen munkaerővel dolgozni és olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint amilyen Magyarország. 

Orbán Viktor az a politikus, akinek sikerült elérnie, hogy Magyarországon az emberek azt se higgyék el, ami velük nap mint nap történik, nem hogy statisztikai adatokat értelmezzenek, összefüggéseket keressenek, a propaganda útjából félreállva esetleg önmagukra reflektáljanak. A magyar rögvalóság lakossági percepciója nem veszélyezteti a propagandát, a Világgazdasági Fórum meg elmehet a vérbe a botrányos versenyképességi adatainkkal…

“credible information that those persons are either engaging in or benefiting from corruption.”

“No one is above the law,” the embassy said. “The U.S. shares Hungary’s view of ‘zero tolerance’ of corruption. Addressing corruption requires a healthy system of checks, balances and transparency.”

Így bukik meg Orbán Viktor?

Az általa kitalált, de abszolút reális forgatókönyvet ő 2016 őszére datálta. Bede Márton tévedett. Ugyanis a folyamatok (még ha a konkrét részletek természetesen mások is), úgy tűnik már most elkezdődtek. Azért ezt ízlelgessük egy kicsit: KORRUPCIÓ GYANÚJA MIATT kitiltották az USA-ból a magyar adóhatóság vezetőjét,a magyar miniszterelnök legfőbb tanácsadóját,a magyar kormány think tank-jeként működő cég vezetőjét,és a magyar kormány egykori és állítólag leendő szóvívőjét. Egy cinkes kommentelő hívta fel arra a figyelmet, hogy az indexes hír egy eddig meg nem nevezett NAV-os főosztályvezetőről is beszél. Ki nem fogjátok találni, hogy milyen beosztásban dolgozik ott Orbán Ráhel sógora… Persze ez még nem jelent semmit :-)

Folytatás: Így bukik meg Orbán Viktor?

"Aki könnyelműen ígérget, és aztán nem tudja teljesíteni az ígéreteit, tehetetlennek és sikertelennek érzi magát, s ugyanez történik azzal is, aki az ígéretekbe kapaszkodik." 

Paulo Coelho (sajnos valóban ő mondta)

via

vs-hu:

Eldurvultak az amerikai-magyar kapcsolatok. Ilyen súlyú diplomáciai konfliktusra nagyon hosszú ideje nem volt példa.

Korrupcióval vádolják a NAV vezetőjét és Orbán Viktor tanácsadóját. Nem léphetnek be az USA-ba. 

"Az USA kormánya azt állítja, hogy ezek az emberek korrupcióban érintettek vagy haszonélvezői korrupciónak. Megkérdeztük a budapesti nagykövetséget, hogy a konkrét gyanúról értesítették-e a magyar hatóságokat, erre a kérdésre azonban egyelőre nem tudtak válaszolni."

"Semmi, még a pénz se fogy oly villámgyorsan, mint a tisztelet és tekintély, ha egyszer az ember költeni kezd belőle." 

 

Mikszáth Kálmán

"Vannak emberek, akik különleges erőfeszítéseket tesznek, hogy problémáikat elkerüljék, messze eltávolodnak attól, ami jó és ésszerű lenne, csak hogy ne kelljen szembenézni problémáikkal; aprólékosan kidolgozott képzetvilágban élnek, melynek gyakran semmi köze a valósághoz." 
Morgan Scott Peck

"Vannak emberek, akik különleges erőfeszítéseket tesznek, hogy problémáikat elkerüljék, messze eltávolodnak attól, ami jó és ésszerű lenne, csak hogy ne kelljen szembenézni problémáikkal; aprólékosan kidolgozott képzetvilágban élnek, melynek gyakran semmi köze a valósághoz." 

Morgan Scott Peck

(via falrafirka)

Varjú László, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője, elnökségi tagja reagál a miniszterelnök beszédére.

via preky69

(via preky69)

Elütötték Váradi Andrást, az alcsúti juhászt. Nyilván kígyóméreggel.

Az ellenzék arca

Váradi András az a juhász, aki tüntetéseket szervezett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester ellen, miután a föld, ami évtizedekig a családjáé volt, Orbán Viktor barátjáé lett. A juhász egy trágyaperben első fokon nyert is Mészáros cége ellen.

Váradi az Együtt polgármesterjelöltje Alcsútdobozon, a miniszterelnök szülőfalujában. Miután erről beszámolt az RTL Klub híradója, a megmaradt földjére ismeretlenek kombájnnal hajtottak fel, és tettek kárt a vetésében…

Update: elhunyt a kórházban, de Váradi még a halála előtt eladott mindent Mészárosnak. Utolsó erejéből.

25 Jahre nach der Wende ist Ungarns Demokratie am Ende. Untergraben von der Macht- und Geldgier der politischen Elite aller Lager, destabilisiert von der allumfassenden Korruption, ausgehöhlt von der politischen Abstinenz der ungarischen Gesellschaft, versetzt ihr nun der rechtsautoritäre Fidesz den Todesstoß. 

Abbau der Demokratie…