Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "orbán"

(…) “1989 azt hozta nekem, hogy nem kell félnem, ha templomba megyek, elmegyek és nem jegyzi fel valaki hogy hányszor voltam. Olyan újságot veszek meg ami érdekel, és nem amit rám erőltetnek, hogy nyilvános helyen szabadon elmondhatom a gondolataimat, és nem hallgatják le a telefonomat, nem tartják vissza a leveleimet, és szabadon korlátok nélkül utazhatok.

Ezeket látom elveszni, eltűnni, eltüntetni, és ami a legnagyobb fájdalmam, ebben az egyházak partnerek.”

Orbán javaslata: emberarcú fasizmus - külföldi lapszemle 3.

A keddi román lapok Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn elmondott beszédével foglalkoznak; a miniszterelnök arról beszélt, hogy az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű.

A szabadelvű Gandulban Lelia Munteanu az Orbán Viktor: egy zseb-Putyin című írásban egy karizmatikus, meggyőző, ám ugyanakkor “veszélyes kisiklásokra” hajlamos vezetőként írta le a magyar miniszterelnököt, akinek állítólag az a legnagyobb gondja a liberalizmussal, hogy az nem szolgálja a nemzeti érdeket és nem óvja a közvagyont. A cikkíró szerint ezt úgy kell érteni, hogy az Orbán Viktor által meghirdetett nem liberális államszerveződés valójában a revizionizmusnak teremt keretet és ilyenként egész Európa számára veszélyt jelent.

A jobboldali román államfőhöz közel álló Evenimetul Zilei, és a hasonló irányultságú Hotnews.ro portál is közölte Vladimir Tismaneanu Orbán Viktor szédületes irányváltása című elemzését. Az Amerikában élő politológus szerint Orbán Viktor, aki “a polgári demokrácia nagyszerű ígéreteként érkezett” a politikába és Nagy Imre 1989-es újratemetésén mondott beszédével örökre beírta magát Kelet-Európa történelmébe, most a “putyini rendőrállamot dicsőiti”, egyre inkább egy tekintélyelvű “etnokrácia” felé fordul, amely már “fojtogatja a demokráciát”.
Tovább,.,

Kedvenc jobboldali blogom …

Orbán Viktor nagyívű tusványosi beszédében eltemette a liberális demokráciát, és – gazdasági sikereikre hivatkozva – a liberalizmussal semmiképpen, és demokráciával is csak legfeljebb részben vádolható Szingapúrt, Kínát, Indiát, Oroszországot és Törökországot nevezte meg követendő példaként. Mivel a valóság – a lehetőségekhez mérten – tényszerű értelmezése ősi konzervatív erény, ezért úgy gondoltuk, hogy esetleg érdemes lenne ezeket az elképzeléseket a valóság tágabb értelembe vett rendszerébe helyezni, és mintegy objektívan elemezni. Ezen írásban erre teszünk kísérletet, úgynevezett adatokra hivatkozva.

Hogy a mindig megbízható Magyar Távirati Irodát idézzük, Orbán Viktor a következőket mondta Tusványoson:…

European Union membership does not preclude an “illiberal” state, according to Hungary’s Prime Minister, Victor Orban who said that he wants to abandon “liberal democracy” in favor of an “illiberal state”, citing as succesful examples Russia, Turkey India, Singapore and China.

“I don’t think that our European Union membership precludes us from building an illiberal new state based on national foundations” he said, he said, speaking to In a speech to Fidesz supporters in Romania on Saturday, Hungarian Prime Minister Viktor Orbán said “the era of liberal democracies is over” and the “the global financial crisis showed that “liberal democratic states can’t remain globally competitive”.

Speaking at the Fidesz’s (Hungary’s ruling party) annual “Hungarian Youth Free University” at the Romanian resort town of Baile Tusnad in the Carpathians, he also announced the formation of a parliamentary committee for the continuous monitoring of “foreigners who try to gain influence in Hungary”. “We are setting up a sort of a spiritual Iron Dome system, that is not to be breached by anyone,” the Hungarian prime minister said.

According to Orban, the 2008 economic crisis was a “watershed in European history, comparable only to 1945 or 1990. The welfare state and society have exhausted their reserves. Nowadays, it consumes itself with indebtedness and this is no longer a sustainable form of existence in the West. It is not worth following this unsustainable model. Copying Western models is a kind of provincialism that will kill us,” he said.

He promised to build a new Hungary which “will be a new labor state that will respect Christianity, freedom and human rights”. “We will try to find a method of organizing society which differs from dogmatic ideologies accepted in the Western world – a new Hungarian state capable of making our community a competitor once again in the great global race, for the coming decades.” he said concluding that ““our time will come.”

A kormányfő tusványosi beszéde hivatalosan vitathatatlanná tette azt, amit eddig csak a kétharmados kormánytöbbség kritikusai állítottak. Orbán Viktormár nem tekinti mércének és hivatkozási alapnak a rendszerváltást és annak intézményi vízióját, az alkotmányos, liberális demokráciát – írja elemzésében az Eötvös Károly Intézet.

Orban Says He Seeks to End Liberal Democracy in Hungary

Hungarian Prime Minister Viktor Orban said he wants to abandon liberal democracy in favor of an “illiberal state,” citing Russia and Turkey as examples.

In http://mobile.bloomberg.com/news/2014-07-28/orban-says-he-seeks-to-end-liberal-democracy-in-hungary.html Bloomberg!

Most már nemcsak az úgynevezett baloldali értelmiség gondolja úgy, hogy Magyarországon vége a liberális demokráciának, és az a rendszer, amiben élünk, valami más. Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn ugyanis maga mondta el, hogy illiberális – nem liberális – demokráciát épít, azt szeretne. Arról is beszélt, hogy nem csak a demokratikus országok lehetnek sikeresek, példaként pedig olyan autoriter államokat említett, mint Oroszország, Kína és Törökország…

Ha magyar a bank - mi fizetjük. Ha fideszes, akkor meg pláne

Újabb lépés Orbán Viktor álma, az 50 százalékban magyar tulajdonú bankrendszer irányába: az állam 17 milliárd forintért megvásárolja az MKB Bankot. Jó vásárt bizonyosan nem csinált, mivel a pénzintézet évek óta veszteséges. Eddig a németek fizették a cehhet, most a magyar adózók fogják.

A piaci pletykák fele igaznak bizonyultak: a bajor tartományi bank és a helyi takarékszövetkezet végül valóban talált vevőt az évek óta veszteséges MKB Bankra, igaz, nem az OTP, hanem a magyar állam személyében. Az 55 milliós vételárral megszerzett céggel komoly lépést tett a kabinet az orbáni álom megvalósítása érdekben, hiszen az MKB jelenleg a magyar bankpiac tíz százalék körüli részét birtokolja, a vállalati hitelek esetében a piaci súlya 12,8 százalék, a vállalati betéteknél 9,2 százalék, a lakossági hiteleknél 6,0 százalék, a háztartások megtakarításainál 5,8 százalék, a lakossági betéteknél 5,1 százalék.

Mindezek ellenére inkább a bajor fél mosolya tűnik őszintének. Bár Varga Mihály gazdasági miniszter többször jelezte már: a külföldi tulajdonú bankok a válság óta folyamatosan vonják ki a pénzt az országból - ez az MKB Bank esetében nettó hazugság. Az évek óta komoly veszteséget termelő pénzintézetbe a bajor állam a válság kirobbanása óta összesen 206 milliárd forintot pumpált. E tetemes összeget pedig, tekintve a tartományi állam tulajdonát, a helyben lakó német adófizetők adták össze.

Ez pedig egyet jelent azzal, hogy az immár 100 százalékban magyar állami tulajdonba került, tavaly épp 6 milliárd forint veszteséget termelő MKB hiányát ezentúl a magyar adófizetők lesznek kénytelenek összedobni …

Az állam megveszi az MKB-t. De van annak magánnyugdíjpénztára is. Nna, ez egy vicces helyzet. Persze nem annak a kb. 4000 tagnak.

vs-hu:

Olcsó húsnak híg lehet a leve – de főleg drága. Az eddigi tulajnak csak idén több mint 160 milliárdot kellett belenyomnia az MKB-ba. Kérdés, mennyiért lehet majd túladni az új szerzeményen, és ki lehet a vevő.

Van néhány olyan gazdasági eredmény és alaptétel, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök beszédeiben előszeretettel emleget, és már-már igazságként rögzült a közbeszédben, pedig azok legfeljebb féligazságok, vagy egyáltalán nem igazak. Legutóbb múlt héten beszélt ezekről, most sorra vesszük az állításokat.

Az állítások: Orbán Viktor a külképviselet-vezetők értekezletén elmondta, hogy:

1. megfordítottuk és csökkenő pályára állítottuk az államadósságunkat,

2. a költségvetési hiányunkat tartósan alacsony szintre helyeztük és “strukturálisan a magyar gazdaság teljesítménye most egy három százalék alatti hiányt folyamatosan képes tartani”,

3. “az eurózóna visszahúz bennünket”.

A tények ezzel szemben: …

54 államtitkár, 98 helyettes államtitkár van a harmadik Orbán-kormányban.

A vagyonnyilatkozataik alapján egy államtitkár fizetése bruttó 997 ezer, a helyettes államtitkároké 748 ezer forint. A Blikk tavaly kikérte a fizetési listákat, amikből kiderült: ha a miniszter elégedett a munkájukkal,… via bodor-ur