Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "orbán"
Brave new Hungary
Fidesz does not have any coherent ideology, but… 

… depending on the context, employs elements of various currents, mixing neo-conservative tropes (God, Patria, Family) with anti-globalization arguments (anti-corporation, anti-finance), classic populist slogans with anti-EU and anti-minority refrains echoed by extreme right groups.

After Prime Minister Orban Viktor declared, while in the Romanian city of Băile Tușnad (Tusnádfürdő), that Hungary seeks to build an “illiberal system”, with Russia, China and Turkey as models to follow, two important questions emerge…

Brave new Hungary

Fidesz does not have any coherent ideology, but

… depending on the context, employs elements of various currents, mixing neo-conservative tropes (God, Patria, Family) with anti-globalization arguments (anti-corporation, anti-finance), classic populist slogans with anti-EU and anti-minority refrains echoed by extreme right groups.

After Prime Minister Orban Viktor declared, while in the Romanian city of Băile Tușnad (Tusnádfürdő), that Hungary seeks to build an “illiberal system”, with Russia, China and Turkey as models to follow, two important questions emerge…

Lassanként az lesz a kivételes nap, ha az elismert és befolyásos világlapok valamelyike (New York Times, Washington Post, Financial Times, Die Welt stb.) éppen nem szögezi le, hogy Magyarországon Putyin nagy csodálójának és utánzójának vezetésével elfojtják a sajtószabadságot, megsértik az emberi jogokat, magasról tesznek az európai normákra és értékekre, és jó kis önkényuralmi vircsaftot gründoltak össze…

Budapest’s Corvinus University is no hotbed of communist troublemakers and far from nostalgic for the old regime, but students are pining for a cherished bronze of Karl Marx removed last week.

Last weekend, the four-metre (12-foot) statue of the father of communism — installed just three years after Soviet tanks crushed an uprising in Hungary in 1956 — finally went.

"We have to strengthen and show our Corvinus identity, which is lacking now," said Zsolt Rostovanyi, rector of the university in Budapest, known until 1990 as Karl Marx University.

"The Marx statue is not part of that identity."

(servant level 111; Orbán is more communist than anybody before; communism has never been reached in any country; this article is a bullshit)

Mégsem eladó a Hír Tv és a Magyar Nemzet

Nem jött létre kiegyezés a kormányfő és egykori kollégiumi szobatársa, a Fidesz eddigi gazdasági háttérembere között - cáfolta lapunknak a gazdasági körhöz tartozó forrás a Népszabadság információját. Szó sincs kiegyezésről Orbán Viktor és Simicska …

Kőkeményen csap le a civil szervezetekre az azeri elnök is.

Jó hírek érkeznek mostanában Azerbajdzsánból. Igaz ezek többsége az azeri elnök Twitteréről származik.

Így kezdődik a Radio Free Europe összefoglalója Ilham Alijev elnök és a valóság összecsapásáról. Amiben egyelőre Alijev áll győzelemre.

Szeptember elsején Alijev például arról írt, hogy Azerbajdzsánban egy szabad társadalom jött létre, minden demokratikus intézmény megjelent, és sikeresen működnek. Ez az az ország amúgy, ahol véletlenül egy nappal a választások előtt hirdették ki a választások eredményét, és ahol ellenzéki politikusokra könnyen börtön vár.

Egy berlini székhelyű elemző szervezet, a European Stability Initiative nemrégötoldalas összefoglalóban számolt be az azeri civil társadalom állapotáról. És a jelenlegi helyzetről azt írták, hogy ez a legkomolyabb és brutálisabb rajtaütés az ottani civil társadalmon valaha…

Legalább két érintett bankot megkeresett Orbán Viktor és Lázár János a színfalak mögött, hogy megtudja, mekkora terhet viselnének el a devizahiteles tisztességtelenségek csaknem 1000 milliárd forintos banki terhet okozó elszámolását követően, a forintosítás során… 

… egy átlagos devizahiteles törlesztőrészlete negyedével is csökkenhet. Ahogy azonban szerdai cikkünkben felhívtuk rá a figyelmet, a forintosítás - amennyiben a bankok számára elfogadható árfolyam és jövőbeni kamatfelár mellett zajlik - a törlesztőrészletek hirtelen vagy fokozatos megemelkedését is okozhatja 2015 első felétől…

(Egyrészt a devizahitelek törlesztőinek csökkentetésének mértékére volt már “akár harmadával is csökkenhet" (eleve félni kell az "akár" szócskától), másrészt a forinthitelek ugyanolyan, sőt ilyen alacsony alapkamat mellett sokkal nagyobb kockázatokat rejt, mint a devizahitel, harmadrészt az adminisztráció, az új szerződések is rejtegetnek meglepetéseket, sőt, egyre többen kiesnek a “megvédjük” szlogen “védelme” alól.

A kisnagy ember látogatása alattvalói között

Valamikor az ‘50-es években Rákosi elvtárs, vagy tán előtte, még Ferenc József ötlete és hagyománya nyomán… nagy tisztelettel.

"Csacsiságok" egész sora Unortodoxiában…

Razzia mot ungarsk stiftelse som fordeler norske EØS-midler

Orbán Viktor médiastratégiájáról cikkezik a hétfői New York Times. A lapban Philip N. Howard, a CEU és a Washingtoni Egyetem professzora fejti ki a véleményét arról, hogy miközben a magyar állam “Európa legszigorúbban ellenőrzött médiarendszerét” építi fel, az Európai Bizottság augusztusi döntésével csaknem 22 milliárd eurót csatornáz a magyar gazdaságba. A szakember Magyarországi tapasztalatait gyűjtötte össze az írásban.

A cikkhez Edel Rodriguez készített nem túl hízelgő karikatúrát a magyar miniszterelnökről.

Az árvíz - szerencsénkre és szerencséjükre - nem érte el a gátakat, legalábbis nem mindenütt. Azért a helikopterezésre emlékszünk, meg a TEK mutyijára is.

A bankok elszámoltatása… hát, lelke rajta a fidesz észtengereinek, de azok meg elszámoltatták az ügyfeleket, kifizettetve velük a különadók többszörösét. 

A rezsiharc meg úgy baromság, ahogy van. Akkora böjtje lesz annak… A rezsiőrültségről nem politikai, hanem tisztán szakmai szemmel itt pl. 

Mondott bármi értelmeset?

Im Sturm der Ukraine-Krise ist in Europa kaum bemerkt worden, dass Ungarns Premierminister Viktor Orbán nicht nur der EU, sondern gleich dem westlichen Wertesystem den Kampf angesagt hat…

Magyarországnál az európai országok közül csak Szlovákia és a balkáni országok és Görögország versenyképtelenebbek, derül ki a World Economic Forum jelentéséből.

Hiába mondja a #Fidesz, vagy Orbán Viktor, hogy “Magyarországot a kormánya az elmúlt három évben jelentősen átalakította, és Európa legversenyképesebb országává tette, ami a következő években meghozza majd az eredményeket.” (Orbán Viktor, 2013. március 18.)

Félek én azoktól az eredményektől… (via)