Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "lmp"
  • ... a Fidesz királycsinálója. Zsebből megvették az LMP vezetőit.

atlatszo:

Parlamenti választások 2014: Magyarországon a kampánykorrupció jobban teljesített

A Transparency International Magyarország (TI), a K-Monitor és az Átlátszó.hu hónapokon át követte nyomon, hogy mennyit költöttek a pártok a kampányra. A sokat tapasztalt civil szervezetek is megdöbbentek azon, hogy az idei választási kampány során a parlamentbe jutott pártok összesen több mint 3,5 milliárd forinttal többet költöttek a megengedettnél. A Lehet Más a Politikát (LMP) leszámítva mindegyik parlamenti párt vagy pártszövetség túllépte a törvényes határértéket. Jól jártak a kamupártok is: több mint négymilliárdot kaptak az államtól, de 3,6 milliárd forinttal nem tudnak elszámolni. Mindennek következtében a választás ugyan szabad volt, de számos ponton nem tisztességes. 

Ez nekem csak most jött szembe. Legyen meg…

sutyerak:

mert kampi kiszállt belőle

Én meg azért nem, mert eddig mindenre nemet tudtak csak mondani. Számomra ez a rendszerváltás óta létező egyetlen NEM-párt.

Vágó Gábor és Ertsey Katalin sem újrázhat, bár előbbiről még nincs végleges döntés. Az LMP választmányából akarnak a pártban erős, de országosan ismeretlen politikusok befutó listás helyet szerezni maguknak a jelenlegi képviselők rovására. Schiffer András, Szél Bernadett és Osztolykán Ágnes helye biztos csak.

Mikroblogján jelentette be Vágó Gábor LMP-s országgyűlési képviselő, hogy a 2014-es választásokon nem indul pártja színeiben. Nagyon úgy tűnik, ez nem a saját döntése:

Azt a tényt, hogy miként és miért nem lehettem LMP képviselőjelölt, a mai napon nem szeretném kommentálni.

Bár elemzők szerint a belpolitikát jó ideje permanens kampányhelyzet uralja, ősztől ez csak fokozódhat. A pillanatnyi erőviszonyok a kormánypártok újrázását valószínűsítik, de nem esélytelen a demokratikus ellenzék sem. Az M+ a várható forgatókönyvekről kérdezte Boros Tamást, a Policy Solutions igazgatóját. - See more here

galaxisriporter:

Ezek pedig a t. közönség pártválasztási preferenciái. Az Együtt 2014 messze kiemelkedik a mezőnyből, őket követi az MKKP és az LMP. Rajtuk kívül csak a Fidesz jutna be a tumbli parlamentjébe, de ők is csak akkor, ha egyedül indulnának - a KDNP-vel együtt már nem érnék el a 10%-os küszöböt.

Ha a Tumblr szavazhatna…

kampeszino:

Kommunikációs koordinátor, vizuális menedzser, online koordinátor, rendezvényszervező, főszerkesztő, fotós, videós, szövegíró pályázatokat hirdettünk meg.

Velem lehet dolgozni azon, hogy növeljük az LMP brand kommunikációs értékét, és 2014 után is legyen alternatív hang a parlamentben. Érdeklődni askban mail címmel. Közszolgreblogért hála 

Hajrá. Egyszer majd csak megtanulják, hogy nem az a politikai kommunikáció, ha mindenre nemet mondanak.

(via gluekitrotor42)

balint:

vampirpillango:

paldanielrenyi:

Nem mondanám, hogy sikerült merőben új, a régitől jól megkülönböztethető aculatot varázsolni az új pártnak. 

két árnyalattal sötétebb a zöld is meg a szürke is!

de sokkal kevesebb szirom van rajta, mint az MSZP-logón!

Sajnos elsőre “pótbeszéd”-et olvastam. Másodikra is.

(via balint)

NEM lehet más a politika

NEM lehet más a politika

(via deadheadingcrew)

tenytar:

A hónap lezárultával ismét megérkeztek a friss közvélemény-kutatási eredmények. Az alábbi képen láthatjátok a meghatározó cégek kutatási eredményinek az átlagát.

(Álláspontunk szerint az Együtt 2014 Választási Mozgalmat komoly szakmai hiba a kanonizált pártpreferenciás kérdéssel mérni. Lévén a mozgalom nem párt és nem is szándékozik az lenni, így választáson sem tud indulni, tehát szavazni sem lehet rá. Azaz, sem a politikai, sem a jogi feltételei nincsenek meg annak, hogy a “Most vasárnap kire szavazna?” kérdésre valid és nem félrevezető válaszok szülessenek. Így a szokásos ábránkon a cégek azon eredményeit tüntetjük fel, amelyekben az E14 nem szerepel.

Hangsúlyozottan hipotetikusan, azonban, szakmailag megalapozottan lehet vizsgálni a kérdést, ez alapján elmondható, hogy az Együtt 2014 pártként kb. 7%-ot szerezhetne az összes megkérdezett körében. Ezek többsége a bizonytalanok táborát csökkenti, és csak minimálisan érinti a jelenlegi meghatározó pártok táborát.)

New political group in Hungary grabs second place in polls

Helyből ugrottak Bajnaiék

A teljes népesség körében 14 százalékos lett októberben (az első mért hónapban) az Együtt 2014 támogatottsága - derül ki a Medián közvéleménykutató HVG számára készített felméréséből. A cég értékelése szerint az új erő megjelenése teljesen átrajzolta a politikai térképet.

Az LMP - úgy tapasztalhattuk - csak nemet tud mondani. Gyakorlatilag mindenre.

De ez a NEM ütött,

"Tiszta választásokat 2014-ben! - parlamenti tiltakozás a regisztráció ellen"

Sajnos a reakció Balczó és Wittner (a legvégén) felől eléggé elkeserítő…