Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "eszement"

Hagyd a csudába ezt az agyonadóztatott, fidesz-verte magyar bankrendszert! A kiszámoló blog már összeszedte a teendőket: 

Magánügyfeleknek cikk a számlanyitásról Szerbiában itt, Szlovákiában itt, román és bolgár kamatok itt, nem ajánlott mongol kamatok itt.)

Nem kell messzire menned, az eurós és forintos számlaforgalmad Szlovákiában a legkedvezőbb. Ha csak forintos számlád van, akkor a romániai BRD Bank vár téged 0,2%-os forintos utalási díjjal Magyarországra, bankon belül pedig ingyen utalsz forintot, ha rá tudtad venni a partnereidet, hogy ők is nyissanak számlát a banknál (0,2% csak az adó Magyarországon, erre jön még rá az utalási díj. A KDB szlovákiai fiókjaiban is van forintos számlacsomag, a számlavezetési díj és az utalási költség is minimális. A MagnetBank hazai csomagjai pedig verhetetlenek, miközben még jótékonykodhatunk is a számla díjainak egy részével.

Teljesen méltó a közszolgálatot rég elfeledő nagypártok politikusi rangjához.

felfeminfo:

annyira tudtam, hogy ez lesz

Meg még várd meg, hogy mit tesznek hozzá csöndben.

Az új paksi atomerőmű tervezett finanszírozása tiltott állami támogatásnak minősül és sokszorosan sérti az európai jogrendet az Energiaklub és a Greenpeace szerint. A két szervezet csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezért az Energiaklub beadvánnyal fordul az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságához. A Greenpeace még áprilisban levélben hívta fel a bizottság figyelmét a paksi projektre.

A közlemény szerint a paksi beruházást nem piaci alapon, hanem állami szerepvállalással tervezik megvalósítani. Ez az ország évtizedekre szóló eladósodásával fenyeget, mert az adófizetők pénzéből törlesztenék a hitelt, és pótolnák ki a teljes beruházás hitelből nem fedezett részét - hangsúlyozzák a közleményben.

A szervezetek szerint ezzel behozhatatlan előnybe hozzák a nukleáris ipart a fenntartható energiatermelési módokkal szemben.

Százmilliárdot bukhatnak a bankok a Kásler-döntés miatt az államkapitalista Magyarországon, ahol félmillió ügyfelét verte át egy szolgáltató, és ahol a csökkenő sörfogyasztás, a reklámadó miatt elsötétített képernyők valamint a továbbra is bóvli kategóriás hitelminősítői besorolás is belefér egyetlen hétbe…

Büntetőfeljelentési lavinát indított el, hogy a tavalyinál több mint egyharmaddal magasabb költséggel gazdálkodó MNB a felügyelőbizottsága szerint is a jegybanktörvényből le nem vezethető tevékenységekbe fogott.

Pl. az MNB vezetősége úgy különített el 50 milliárd forintot ingatlanvásárlásra, 40 milliárdot pedig -felújításra, hogy ezt nem alapozta meg részletes stratégia. (Eddig az MNB három ingatlant vett, összesen 4,2 milliárd forintért.)

Matolcsy tavaly márciusi beiktatása után még takarékossági programot hirdetett, mondván: két éven belül 20 százalékot faragnak az üzemeltetési költségeken. Ezzel szemben az MNB már 2013-ban is az előző évinél 23 százalékkal többet, 14,3 milliárd forintot költött működésre, amit most a PSZÁF beolvasztásával, döntően a létszám 502 fővel való duzzasztásával magyaráznak. Ám e nélkül is 52 fővel bővült a stáb a 2012. novemberben, még Simor András elnöksége idején elfogadott tervhez képest.
Az idei költségnövekmény legnagyobb, 6 milliárd forintos tétele a növekedési hitelprogram népszerűsítésére szánt összeg. Ez annak nyílt beismeréseként is felfogható, hogy a nagy csinnadrattával beharangozott, a kis- és középvállalkozásokat rendkívül kedvezményes, maximum 2,5 százalékos éves kamatozású forráshoz juttatni akaró program megakadt. Már az első, 750 milliárd forintos keretnek is csak az egyharmada ment beruházási célra tavaly június–augusztus között, a többi a rosszabb feltételekkel felvett hitelek lecseréléséhez adott muníciót. Hiába ígértek azt követően Matolcsyék további, 2014 végéig elkülönített 2000 milliárd forintos keretet (azzal, hogy októbertől 500 milliárdot tesznek elérhetővé, s annak elfogyása után szabadítják fel a többit), az első részlet kimerülésétől több mint fél év után sem kell tartani.

Itt a meglepő elemzés: csak a gazdagok vehetik igénybe a #Fidesz -kormány támogatását?

A 2012-es kazán-felújítási pályázaton a jómódú XII. kerület polgárainak az átlagos budapesti lakosra jutó támogatás több mint négyszeresét juttatta az NFM – írja közleményében a Magyar Energiahatékonysági Intézet Nonprofit Kft. („MEHI”).

A MEHI közleménye szerint a támogatási döntések elemzéséből látszik, hogy leginkább a gazdag kerültekben lakókon segített a kormány, amikor 40 százalékos utófinanszírozásos állami támogatást kínált, kedvezményes hitel nélkül.
A forint drasztikus gyengüléséért Orbán és Matolcsy a felelős

A forint drasztikus gyengüléséért Orbán és Matolcsy a felelős

Újabb lélektani határhoz közelít a forint árfolyama: péntek délben egy euróért már több mint 306,6 forintot kellett adni. Elemzők szerint, ha az árfolyam áttöri a 307 forintos határt, elszabadul a pokol, és aligha lesz megállás a 310 forint alatt. A jegybank eközben, ügyet sem vetve a katasztrofális forintgyengülésre, rendületlenül vágja a kamatot.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselői csoportjának alelnöke péntek délutáni közleményében kijelentette: aggasztónak tartja azt a monetáris politikát, amely a rezsiblöffel kierőszakolt, a gazdaság valóságos helyzetét elfedő, mesterségesen alacsonyan tartott inflációra hivatkozva csökkenti nyakló nélkül az alapkamatot, abban reménykedve, hogy ez fogja fölpörgetni a gazdasági növekedést. A befektetők előbb-utóbb megunják, hogy a legmagasabb hitelbesorolású országok devizájához képest elérhető kevesebb mint fél százalékos kamatelőnyért vállalják azt a kockázatot, amit a régóta bóvlikategóriájú Magyarországon való befektetés jelent.

edit szólt, hogy az állítólagos idézet hoax, szóval a képen lévő felirat nem hangzott el, de ettől még a többi igaz, a forint sajnos marad 300 fölött. Erről már írnak a szaklapok odakinn.

Közszolgálati hírek. Álljunk ki együtt Moszkváért! Békemenet Előre!

Minden apró menetelő lábacskára szükség van!

via paul-whites-official

Jelenleg a mennyországban van a magyar monetáris politika.

Zsiday Viktor; lapkezelő

A magyar monetáris politika jelenleg a mennyországban van: a folyó fizetési mérleg többlet és a globálisan alacsony kamatszint lehetővé tette a történelmi mélységbe hanyatló kamatokat ráadásul úgy, hogy az MNB masszív pénznyomtatása ellenére is stabil maradt a forint. Meddig tartható fenn ez a kényes egyensúly?

(…) A hazai fizetési mérlegek jelentős többletét az összeomlott fogyasztás/beruházás okozza, amely egy fellendülés esetén azonnal el fog tűnni.

Amennyiben tehát igaz az, hogy 2014-ben komoly növekedés lesz a világban, s ezzel párhuzamosan az amerikai jegybank is tovább halad a monetáris szigorítás útján, akkor mi sem vonhatjuk ki ez alól magunkat. Vagy leállítjuk a kamatcsökkentéseket és később kamatot emelünk vagy hagyjuk, hogy a forint begyengüljön…

India már meg is kezdte a kamatemelést, nem volt sok választásuk:

http://www.tradingeconomics.com/india/interest-rate

A török és dél-afrikai hozamok is megugrottak rendesen:

http://www.tradingeconomics.com/turkey/government-bond-yield

http://www.tradingeconomics.com/south-africa/government-bond-yield

Elképesztő: röfögni és 1-5 között számolni tanítják a szerencsétlen embereket

A #Fidesz mindent megtesz a statisztikai adatokért: http://j.mp/fidesz_kdnp_malactanfolyam

Elképesztő: röfögni és 1-5 között számolni tanítják a szerencsétlen embereket

A #Fidesz mindent megtesz a statisztikai adatokért: http://j.mp/fidesz_kdnp_malactanfolyam

Mit ért el a #Fidesz egy év alatt a dohánypiacon?

Adóbevételek drasztikus apadása (és a legfrissebb intézkedéseknek köszönhetően jövő júniusban további 15-17%-os csökkenés várható), az újságpiac beszakadása, a feketepiac megerősödése, valamint az, hogy a 18 év alattiak ezentúl sokkal könnyebben jutnak cigarettához.

Bővebben: http://morgasjoga.blog.hu/2013/12/11/mit_sikerult_kormanyunknak_elerni_egy_ev_alatt_a_dohanypiacon

Mit ért el a #Fidesz egy év alatt a dohánypiacon?

Adóbevételek drasztikus apadása (és a legfrissebb intézkedéseknek köszönhetően jövő júniusban további 15-17%-os csökkenés várható), az újságpiac beszakadása, a feketepiac megerősödése, valamint az, hogy a 18 év alattiak ezentúl sokkal könnyebben jutnak cigarettához.

Bővebben: http://morgasjoga.blog.hu/2013/12/11/mit_sikerult_kormanyunknak_elerni_egy_ev_alatt_a_dohanypiacon

Így jön el a pénzügyi kőkorszak

Bankadó, végtörlesztés, tranzakciós illeték, ingyenes készpénzfelvétel. Mindegyikben az a közös, hogy forrásokat von el a pénzintézetektől, amelyek veszteségeik minimalizálására, költségeik csökkentésére kényszerülnek. Ennek pedig áldozatul eshetnek a fejlett pénzügyi szolgáltatások irányába eddig tett intézkedések, a készpénz kontra elektronikus banki szolgáltatások meccsben az előbbi áll nyerésre, ez pedig nemcsak hogy kőkorszaki állapotokat konzervál, hanem sokba is kerül a lakosságnak és a vállalatoknak is. Nyugat-Európa pénzügyi fejlettségének elérése távolodni látszik.

http://hvg.hu/gazdasag/20131203_Igy_jon_el_a_penzugyi_kokorszak

Így jön el a pénzügyi kőkorszak

Bankadó, végtörlesztés, tranzakciós illeték, ingyenes készpénzfelvétel. Mindegyikben az a közös, hogy forrásokat von el a pénzintézetektől, amelyek veszteségeik minimalizálására, költségeik csökkentésére kényszerülnek. Ennek pedig áldozatul eshetnek a fejlett pénzügyi szolgáltatások irányába eddig tett intézkedések, a készpénz kontra elektronikus banki szolgáltatások meccsben az előbbi áll nyerésre, ez pedig nemcsak hogy kőkorszaki állapotokat konzervál, hanem sokba is kerül a lakosságnak és a vállalatoknak is. Nyugat-Európa pénzügyi fejlettségének elérése távolodni látszik.

http://hvg.hu/gazdasag/20131203_Igy_jon_el_a_penzugyi_kokorszak