Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @
Posts tagged "atlatszo.hu"

"Köszönjük a lehetőséget, azonban hivatalunk nem kíván élni vele. NAV Sajtó” - a fidesz-NAV-mutyi megy tovább?

Nem nyilatkoznak a NAV felsővezetői az áfaügyekről

Heti Mutyimondó: íme, a pofánk leszakad kategória esélyesei

Van a lopásnak, csalásnak, hivatali visszaélésnek, vesztegetésnek, korrupciónak az a szférája, ami előtt csak szótlanul állunk, legfeljebb a pofánk szakad le. Magyarország ebben a kategóriában is erős, íme, az elmúlt hét termése alapján néhány győzelmi esélyes. Mong Attila heti lapszemléje.

Van úgy, hogy „szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik”, van úgy, hogy nincsen szó arra, ami Magyarországon történik, amit egyesek megengednek maguknak a közpénzekkel, a közbizalommal kapcsolatban. Anyázni olyan tré, káromkodni úriember nem káromkodik, legfeljebb tényleg röhögni lehet, NapiLOL, sőt ROFL, vagy mi. Azért gyűjtsük össze legalább itt az elmúlt hét terméséből a pofánk leszakad kategória első helyének nagy esélyeseit. Íme:

http://atlatszo.blog.hu/2014/03/03/heti_mutyimondo_ime_a_pofank_leszakad_kategoria_eselyesei

atlatszo:

Para-Kovács Imre: Az Átlátszó az egyik utolsó bástya

Az szja 1%-ok fogadására képes Asimov Alapítvány támogatja az atlatszo.hu tevékenységét. Kérjük ezért, hogy ha 1%-od az Átlátszónak ajánlanád, a személyi jövedelemadó bevallásodon az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-2-43

Támogasd adód 1%-ával az Átlátszót, hogy kideríthessük, mire költik a többi 99-et! 

Legyen minden állami - tehát nép - forint elköltése átlátszó!

(via rrock0ut)

Az 1700 milliárdos sztori – az áfa-ügy első három hónapja

A bűnügyi elnökhelyettes nyilatkozata óta már a NAV vezetői sem vitatják, hogy legalább évi ezer milliárd forintról van szó – vagyis évente minimum két négyes metró ára tűnik el az áfacsalás révén. Az adóhatósági hierarchia csúcsán azonban a botrány kirobbanása óta eltelt három hónapban a területért felelős vezetők egyike sem szólalt meg.

Három hónappal ezelőtt, 2013. november 8-án közölte a nyilvánossággal Horváth András, hogy feljelentést tett az ügyészségen. Horváth állításának lényege, hogy az adóhatóság megkülönböztetetten kezeli azokat a kereskedelmi láncokat és közvetlen beszállítóikat, amelyek a hálózatos áfacsalások tényleges haszonhúzói. Horváth azt mondja, évek óta bizonyos érdekkörök befolyása érvényesül a NAV vezetésében, és a hálózatos áfacslásokkal szembeni tehetetlenségnek ez a magyarázata. Számításai szerint évente mintegy 1700 milliárd forint adótól esik el a költségvetés…

http://atlatszo.hu/2014/02/18/az-1700-milliardos-sztori-az-afa-ugy-elso-harom-honapja/

(Egészen közel lehetnek az áfacsalók a kormányhoz, ha ennyire és ilyen módokon állítják le - vagy legalábbis mostmár csak lassítják talán - a kivizsgálásokat.)

atlatszo:

Jóri András: Az ilyen kezdeményezések teremthetnek jobb országot

Az szja 1%-ok fogadására képes Asimov Alapítvány támogatja az atlatszo.hu tevékenységét. Kérjük ezért, hogy ha 1%-od az Átlátszónak ajánlanád, a személyi jövedelemadó bevallásodon az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-2-43

Megérdemlik. Mindentől függetlenül.

Egy induló, kicsi informatikai cégnek egy 3,4 millió forintos informatikai fejlesztési projektet sikerült megnyernie. Ennek keretében megvalósíthatósági tanulmányt kellett készíteniük az egyik minisztérium számára. Az előzetes négyszemközti beszélgetésen az államtitkár-helyettes mélyen a bejelentő szemébe nézett és azt mondta, hogy 20 százalék.

A fizettem.hu-ra beérkezett bejelentésekből válogattunk: http://atlatszo.blog.hu/2014/02/01/mr_20_szazalek_a_miniszteriumban

(Kimondhatatlanul utálom a korrupciót, hányok tőle. A korrupt emberek helyett is szégyellem magam.)

atlatszo:

Lapértesülések szerint alig egy euróért veheti meg Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójának és Simicska Lajos jóbarátjának érdekeltségébe tartozó Széchenyi Bank az osztrák Raiffeisent. Eközben nem tudni, hogy vajon ki fizette azt a nagyszabású vadászatot, amelyen arisztokraták társaságában részt vett Lázár János államtitkár is, és arról is eltérő információk érkeznek, hogy a Terrorelhárító Központ mennyit költött tavaly az árvízi védekezésre. Napi Mutyimondó Mong Attilától.

Jól tévedek, hogy korábban heti volt a mutyimondó? Mondjuk megértem, ha sűríteni kellett…

Az igazságszolgáltatást több mint két éve foglalkoztatják a devizahiteles perek, de a bíróságok még mindig nem találták meg a megoldást. A devizahiteles perekben számos, egymásnak ellentmondó ítélet készült, pedig a vizsgálandó jogi kérdések azonosak. A jogegységi határozatokat készítő Kúria működése pedig nem elég transzparens – állítja dr. Lázár Dénes, a devizahitelesek érdekeit képviselő Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület jogásza. Interjú.

atlatszo | Cikkek, Interjú

atlatszo:

WikiLeaks-filmvetítéssel és forralt borral várunk Titeket az atlatszo.hu karácsonyi estjére december 18-án.

Program:
19:00-20:30 Mediastan filmvetítés 
20:30-24:00 forralt borozunk és dj N1CE zenél

A helyszínen “visszaélésszerű adatigénylő” feliratos pólót szerezhetsz karácsonyra, ha támogatod az atlatszo.hu munkáját!

Sok sikert a továbbiakban, és jó szórakozást a karácsonyi beszélgetéshez!

Heti Mutyimondó: a halott trafikos rejtélye

mutyimondo http://atlatszo.blog.hu/2013/12/09/heti_mutyimondo_a_halott_trafikos_rejtelye

Magyarország az az ország, ahol a főnyereményeket a díjkiosztó előtt változtatják meg, a nyertes koncessziót az állam simán lenyúlhatja a nyertesektől, ahol a levajazott pályázatokkal tele a padlás, ahol állami védelem jár az áfacsalóknak, és ahol a halott trafikos a jó trafikos, mert újra el lehet adni a boltját. Mong Attila heti lapszemléje. (…)

Hálapénzből családi ház

Hálapénzből fizetett építkezés, zsíroskenyér-túra gyárlátogatás formájában, túlszámlázott homlokzatfestés, állami támogatás a zsebbe – a Fizettem.hu-ra érkezett bejelentések közül válogat az atlatsz.hu

http://atlatszo.blog.hu/2013/11/29/halapenzbol_csaladi_haz

Josip Tot és Kaya Ibrahim kerestetik.

Eltűnő milliárdok – a magyar állam legnagyobb adósai

Az adóhatóság nem harcol kellő eréllyel az áfacsalásra szakosodott hálózatok ellen – állítja a NAV volt szakkoordinátora. Pedig a látszat mást mutat: a hivatal minden évben közzéteszi a legnagyobb adós cégek listáját, cégenként felsorolva a megállapított adóhiány és az ezek miatt kiszabott, általában horribilis összegű jogkövetkezmény összegét. Sorozatunkban be fogjuk mutatni, hogy a látványosnak tűnő eredmény inkább alibi, a feketelistán épp a lényeg nem látható. De magával a listával is komoly bajok vannak.

*****

A múlt héten borított Horváth András, a NAV volt ellenőrzési szakkoordinátora. Állítása szerint a magyar kiskereskedelmi hálózatok többsége a haszonélvezője egy évek vagy évtizedek óta üzemszerűen működő adócsalási szisztémának. Ennek lényege, hogy a termék előállítója és a kiskereskedelmi értékesítő közé olyan, fiktív tevékenységet végző cégek láncolata épül be, amely az áfa-visszaigényléssel való trükközés révén a gyári nettó ár alá szorítja le a végeladó számára a termék beszerzési árát. Horváth állítása szerint a NAV minimum nem lép fel kellő célzottsággal és határozottsággal a csalás ellen – ha ugyanis ezt tenné, akkor nem a tiszavirág életű, vagyontalan és megtalálhatatlan közvetítő cégeket állítaná a vizsgálat középpontjába, hanem a „végfelhasználók” felől kezdené felgöngyölíteni ezeket a hálózatokat. Jelenleg ugyanis nem ez a vizsgálat fókusza – ebből következően a megállapított adóhiányok és bírságok alig többek fikciónál, következményük, jelentőségük egyáltalán nincs.

Többit olvasd el az Átlátszón! http://atlatszo.hu/2013/11/20/eltuno-milliardok-a-magyar-allam-legnagyobb-adosai/

Öldöklő verseny a hirdetési piacon

A Heti Válasz brutális állami - #fidesz - támogatásának ténye már egy ideje ismert, inkább csak a mérték meglepő: még látványosabb az állami reklámköltések minden józan mértéket meghaladó aránytalansága, ha a heti 215 ezer példányban értékesített Nők Lapjára jutó alig 10 százaléknyi állami hirdetéssel is összevetjük a Heti Válasz teljesítményét az egy eladott  példányra jutó állami támogatás (hirdetés) alapján.

Az Átlátszó.hu épíőipari közbeszerzés sorozata következő részében a Közgépnél és a Strabagnál kevésbé ismert, de a  közbeszerzéseken szintén sikeres cégeket vették számba. Itt is lesz furcsán jól megírt tender, egymással együtt dolgozó, majd egymást támadó cégek, de bejön a képbe a becsődölt Vegyépszer is, ki nem fizetett alvállalkozókon keresztül.

Videóval, ábrákkal, grafikákkal, alapos elezéssel. Kár lenne ide bemásolni, érdemes kattintani.

Ehhez csak annyit, hogy a legszigorúbb, legjobb, és mégis legolcsóbb a német autópályaépítés.