Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "atlatszo.hu"

… azért meglehetősen durva. Nehezemre esik nem megosztani FB-on, de nem akarok “visszaesni”, ha már megnyitottam ezt a fiókot. A bejegyzés konkrétan céloz arra, hogy Habonyék 2 milliárd forint kenőpénzt kértek amerikai cégektől, és cserébe ígéretet tettek áfakulcsváltozásra, adókedvezményre és arra, hogy a konkurenciára ráküldik a NAV-ot.

Nem tudom ebből mi igaz, de mindenkinek meglepő lehetett, hogy NAV vezetőket is kitiltottak, és Jancsics írása elég kerek. Ha nincs igaza, akkor ezzel az írással oda a hitelessége, megtörik a nemzetközileg is elismert korrupciókutató karriere. Ha igaza van, akkor, akkor arra nincsenek elég erős szavaim, nem tudom mit mondhatnék...

via plumsworld 

Semmi nem fog történni. És állom a söröket, ha mégis.

Eljutott hozzánk a KEHI és a norvégok közötti, a norvégbalhé jogi vonulatának alapját képező hatásköri vitában képviselt álláspontokat tükröző levélváltás. A levelezést közzétesszük, a norvég válaszban megjelölt dokumentumok alapján azt is bemutatjuk, hogy mely szerződéses pontok rögzítik kristálytisztán, hogy a norvég fél felháborodása jogos: a magyar állam semmibe veszi azt a megállapodást, amely alapján milliárdokat kapott ajándékba Norvégiától, Izlandtól és Liechtensteintől…

Kétszázmillió forintot juttatott a #Fidesz - #KDNP -kormány amerikai civil szervezeteknek a választások előtt.

Nekik szabad. Elszámolatlanul.

A Hungary Initiatives Foundation több, mint 800.000 dollár értékű támogatást osztott szét számos Egyesült Államokban bejegyzett szervezet között az áprilisi országgyűlési, és a májusi EP választás előtt – derül ki a atlatszo.hu oknyomozó újságíró weboldal részére a közérdekű információigénylés keretében a miniszterelnöki hivataltól megküldött dokumentumokból.

Van-e az USA-nak KEHI-je? Meg NAV-ja, ráuszítandóan mint itt.

Uniós támogatások a felnőttképzésben II.: Ellenállhatatlan mesterkurzusok

A magyarországi felnőttképzési piacban akkora lehetőségek vannak, hogy a DFT-Hungária Kft. 2008-ban már repülővásárlásra készült. A trend később sem tört meg, a cég 2010 és 2012 között megduplázta az árbevételét. Hogyan termelnek az uniós források a felnőttképzésben ekkora profitot? Lean-menedzsment henteseknek, PQM-sztenderdizálás önkormányzati ügyintézőknek és 100 százalékos sikerdíj. Egy cég, amelynek egyaránt volt partnere Rogán Antal és Hunvald György önkormányzata.

Hatalmas biznisz a felnőttképzés, számolatlanul nyeli az uniós és állami milliárdokat

2004-es csatlakozásunk óta számos program segíti Magyarország felzárkózását az unió régebbi tagállamaihoz. A lifelong learning jegyében évente sok milliárd forintért szerveznek különböző szektorokban különböző célú képzéseket. Ezek hasznáról kevés adat áll rendelkezésre – már ami a képzések résztvevőit illeti. A felnőttképzésből élő cégek egy kisebb csoportja viszont az eredményektől függetlenül is jó ideje nyertese az élethosszig tartó tanulást célzó programoknak. Tovább a cikksorozat előző részére.

(Igazi mutyi az egész felnőttoktatás. Megint egy alapos tényfeltárás az Átlátszó oldalán.

Heti Mutyimondó: egy fejőstehén mindennapjai

A médiaadóval kivéreztetik azokat a szerkesztőségeket, ahol még van esély a korrupció feltárására, ha kell, hatalmi szóval távolíttatnak el főszerkesztőket, hogy közben a lopás zavartalanul folytatódhasson. Mong Attila heti lapszemléje.

Mindenekelőtt egy érdekes cikk Amerikából, egy pedig Magyarországról az elmúlt hétről. Az előbbi egy tanulmány, amely az amerikai államokat vizsgálta, és rámutatott arra, hogy mennyire korrelál a közpénzköltés és a korrupció. A legtöbb esetben összefüggés mutatható ki az intenzív közpénzköltés és a korrupció közt. A legkorruptabb tíz amerikai állam egy főre számolva átlagosan 5,2 százalékkal, pénzben kifejezve több mint 1300 dollárral költött el több pénzt, mint az átlag egy főre eső költés.

Magyarországot ugyanebből a szempontból még senki sem vizsgálta, de nagy eséllyel ki lehetne mutatni, hogy a kívülről értelmetlennek látszó költekezés (és nem mellesleg az értelmetlenül magas adóztatás) mögött nagyon is hideg számítás áll. A lopás. Egy korrupciókutató írása azt vizsgálta, hogy mit jelent Magyarország számára a rendszerszintű korrupció, amelynek kiépülését évek óta meg lehet figyelni, mostanra pedig már lényegében a megszilárdulását is…

(Halkan jegyzem meg, hogy az olasz maffia kísérteties módon ugyanígy gazdagodott meg pár évtizeddel ezelőtt…)

Ennél jobb gif a közérdekű adatigénylésekről még nem született. via atlatszo

Ennél jobb gif a közérdekű adatigénylésekről még nem született. via atlatszo

Nemlétező statisztikából írt cikket a Magyar Nemzet

“Közadatigénylésben kértük ki a Türr István Képző és Kutató Intézettől (TKKI) a mintegy 40 ezer közfoglalkoztatott szintfelmérőn elért eredményeinek országos összesítését, amiből a Magyar Nemzet februárban drámai hangvételű cikket írt. A kormányközeli lap megállapította, hogy a közmunkások lesújtó eredményeket értek el a teszten, és alaptalan a sok sajtó- és ellenzéki kritika, igenis szükség van a képzésükre. A TKKI viszont most azt írta nekünk, hogy ők nem is készítettek ilyen statisztikát. Rejtély…”

via

atlatszo:

Parlamenti választások 2014: Magyarországon a kampánykorrupció jobban teljesített

A Transparency International Magyarország (TI), a K-Monitor és az Átlátszó.hu hónapokon át követte nyomon, hogy mennyit költöttek a pártok a kampányra. A sokat tapasztalt civil szervezetek is megdöbbentek azon, hogy az idei választási kampány során a parlamentbe jutott pártok összesen több mint 3,5 milliárd forinttal többet költöttek a megengedettnél. A Lehet Más a Politikát (LMP) leszámítva mindegyik parlamenti párt vagy pártszövetség túllépte a törvényes határértéket. Jól jártak a kamupártok is: több mint négymilliárdot kaptak az államtól, de 3,6 milliárd forinttal nem tudnak elszámolni. Mindennek következtében a választás ugyan szabad volt, de számos ponton nem tisztességes. 

Ez nekem csak most jött szembe. Legyen meg…

atlatszo:

Fordulatokkal teli a botrányos somogyi naperőműtender utóélete. A pályázatban meghozott döntéseket maga Lázár János függesztette fel, de az azóta megszüntetett NFÜ jogutódja nemcsak Lázár döntését nem adja ki nekünk, hanem már a létét is megkérdőjelezi. Pedig mi magától az NFÜ-től tudunk a döntésről, és épp az Átlátszó cikke miatt küldött levelükből.

Teljes cikk itt

Mikor lesz végre átlátszó? Tiszta, becsületes, mutyimentes…

"Köszönjük a lehetőséget, azonban hivatalunk nem kíván élni vele. NAV Sajtó” - a fidesz-NAV-mutyi megy tovább?

Nem nyilatkoznak a NAV felsővezetői az áfaügyekről

Heti Mutyimondó: íme, a pofánk leszakad kategória esélyesei

Van a lopásnak, csalásnak, hivatali visszaélésnek, vesztegetésnek, korrupciónak az a szférája, ami előtt csak szótlanul állunk, legfeljebb a pofánk szakad le. Magyarország ebben a kategóriában is erős, íme, az elmúlt hét termése alapján néhány győzelmi esélyes. Mong Attila heti lapszemléje.

Van úgy, hogy „szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik”, van úgy, hogy nincsen szó arra, ami Magyarországon történik, amit egyesek megengednek maguknak a közpénzekkel, a közbizalommal kapcsolatban. Anyázni olyan tré, káromkodni úriember nem káromkodik, legfeljebb tényleg röhögni lehet, NapiLOL, sőt ROFL, vagy mi. Azért gyűjtsük össze legalább itt az elmúlt hét terméséből a pofánk leszakad kategória első helyének nagy esélyeseit. Íme:

http://atlatszo.blog.hu/2014/03/03/heti_mutyimondo_ime_a_pofank_leszakad_kategoria_eselyesei

atlatszo:

Para-Kovács Imre: Az Átlátszó az egyik utolsó bástya

Az szja 1%-ok fogadására képes Asimov Alapítvány támogatja az atlatszo.hu tevékenységét. Kérjük ezért, hogy ha 1%-od az Átlátszónak ajánlanád, a személyi jövedelemadó bevallásodon az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-2-43

Támogasd adód 1%-ával az Átlátszót, hogy kideríthessük, mire költik a többi 99-et! 

Legyen minden állami - tehát nép - forint elköltése átlátszó!

(via rrock0ut)

Az 1700 milliárdos sztori – az áfa-ügy első három hónapja

A bűnügyi elnökhelyettes nyilatkozata óta már a NAV vezetői sem vitatják, hogy legalább évi ezer milliárd forintról van szó – vagyis évente minimum két négyes metró ára tűnik el az áfacsalás révén. Az adóhatósági hierarchia csúcsán azonban a botrány kirobbanása óta eltelt három hónapban a területért felelős vezetők egyike sem szólalt meg.

Három hónappal ezelőtt, 2013. november 8-án közölte a nyilvánossággal Horváth András, hogy feljelentést tett az ügyészségen. Horváth állításának lényege, hogy az adóhatóság megkülönböztetetten kezeli azokat a kereskedelmi láncokat és közvetlen beszállítóikat, amelyek a hálózatos áfacsalások tényleges haszonhúzói. Horváth azt mondja, évek óta bizonyos érdekkörök befolyása érvényesül a NAV vezetésében, és a hálózatos áfacslásokkal szembeni tehetetlenségnek ez a magyarázata. Számításai szerint évente mintegy 1700 milliárd forint adótól esik el a költségvetés…

http://atlatszo.hu/2014/02/18/az-1700-milliardos-sztori-az-afa-ugy-elso-harom-honapja/

(Egészen közel lehetnek az áfacsalók a kormányhoz, ha ennyire és ilyen módokon állítják le - vagy legalábbis mostmár csak lassítják talán - a kivizsgálásokat.)

atlatszo:

Jóri András: Az ilyen kezdeményezések teremthetnek jobb országot

Az szja 1%-ok fogadására képes Asimov Alapítvány támogatja az atlatszo.hu tevékenységét. Kérjük ezért, hogy ha 1%-od az Átlátszónak ajánlanád, a személyi jövedelemadó bevallásodon az Asimov Alapítvány adószámát tüntesd fel, ami a következő: 18265541-2-43

Megérdemlik. Mindentől függetlenül.