Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "Magyarország"

Piaci árfolyamon fogják forintosítani a devizahiteleket. (A forint árfolyamának ez jó, a forinthiteleseknek korrekt, a hitelt fel sem vevőkkel szemben is etikus, bár utóbbiaknak anyagilag is meg kellene köszönni, hogy addig nyújtózkodtak csak ameddig a takarójuk ért.)

Halkan hozzáteszem, hogy a forinthitelek kamatkockázata - ilyen alacsony jegybanki alapkamat mellett - legalább akkora, mint a devizahitelek árfolyamkockázata volt. Már az árfolyamgát is baromság volt, most esnek pofára az elsők, akik beleléptek, de ez a lépés a devizahitelesek teljes bedöntéséhez vezet hamarosan. Igaz, időben széthúzva, lassabb folyamat mentén.

Igazi bankármentést csinált a Fidesz-KDNP-kormány!

sporttars:

Ha valaki nősül és a nászéjszakán gyereket csinál, házi pornót forgat róla és felteszi a netre, nagyjából kihozhatja nullásra a bulit.

Ez is szempont.

ka-steve:

3-kor a Tüntetés az internetezés adóztatása ellen-re (1.5k going), vagy 7-kor a TILTAKOZUNK AZ INTERNETADÓ ELLEN-re (3k going, a caps lock jobban teljesít)?

Egyébként erről jut eszembe, hogy amikor embereket a dessen látok hőzöngeni, hogy "éppen x történt, és megint nem demonstrálnak a…

kötre

If the “situation … continues in this way, it will be impossible to work together as allies,” says the temporary head of the US embassy in the country. Hungarian prime minister Viktor Orban’s chief of staff seems to agree, saying the issue “could poison, ruin the Hungarian-American friendship.” The US has been concerned about Orban’s increasing power, and President Obama recently cited Hungary among countries clamping down on opposition. Today, Hungary’s foreign minister is meeting with a US official in Washington; the timing of the visa rejections ahead of the meeting is just a coincidence, the US says.”

Önnél leolvasta már az internetóraállást a #Fidesz-#KDNP?

viteez:

egyedi-eset:

Ukrajnából csempészett zárjegy nelküli internethez?

a NAV úgy is rá fog szállni a szlovák rendszámos internetre…

Komolyan és tudatosan átgondolva ezzel eljött a pillanat, hogy a mobilszolgáltatómat szomszédos országban szerződtessem, a vonalas internetre meg ennyiért nem lesz szükség.

Gusztusosan olcsó a mobiltarifa Ausztriában, és július elsejétől életbe lépett  az Európai Unió új roamingrendelete, mely minden szinten tovább csökkenti a külföldi mobiltelefonálás költségeit. Csökken a percdíj és az adatroaming ára is a töredékére eshet az EU-s tagországokon belül barangolva.

Kifejezetten magas lesz a jövő évre bejelentett internetadó mértéke. Az adó alapja a felhasználó által bonyolított adatforgalom lesz.

Minden megkezdett gigabájtnyi adatforgalmazás után 150 forintos adókötelezettséget ír elő a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által ma bejelentett, jövőre életbe lépő új szabályozás. A távközlési adóról szóló törvény módosítása szerint az adó alanya a szolgáltató lesz, a mértékét a felhasználó által lebonyolított, GB-ban kifejezett adatforgalom jelenti majd.

Egy 5 GB-os mobilnetcsomag ma nagyjából 3000 forintba kerül, erre 750 forintnyi plusz költség kerül majd, ami 25 százalékos emelkedést jelent. Egy korlátlan vezetékes nethozzáférés árát 4-5000 forintnak számolva még brutálisabb arány jön ki, ezen ugyanis egy átlagfelhasználó havi 30-50 gigát minden további nélkül leforgalmaz. Ebben az esetben az adó mértéke 4500-7500 forint lehet, ami jól láthatóan több, mint a havi díj. Ekkora pluszt egyik szolgáltató sem fog lenyelni.

Het éve, ellenzékben a Fidesz még azt mondta: az internet megadóztatása mindenkinek rossz. via HVG

Magyar Nemzeti Korlátolt és Felelőtlen Közkereseti Társaság

(via dunakanyar)

A magas rangú magyar tisztviselőket kitiltó amerikai döntés hátterében rengeteg dolog állhat: geopolitikai érdekek, gazdasági megfontolások. De a kitiltás számunkra, állampolgárok számára is jelzésértékű: látszólag Washington tesz legtöbbet az áfa-csalások és a gazdaságot megbénító korrupció ellen hazánkban

plumsworld:

"A legrosszabb helyzet az észak-magyarországi régióra jellemző, az konkrétan 0 pontot kapott az egészségügyi jóléti mutatójára. A halálozási ráta itt 13,2 fő 1000 emberenként, míg a születéskor várható élettartam 73,4 év. Ezzel az összes vizsgált OECD régió között leghátul helyezkedik el.”

… azért meglehetősen durva. Nehezemre esik nem megosztani FB-on, de nem akarok “visszaesni”, ha már megnyitottam ezt a fiókot. A bejegyzés konkrétan céloz arra, hogy Habonyék 2 milliárd forint kenőpénzt kértek amerikai cégektől, és cserébe ígéretet tettek áfakulcsváltozásra, adókedvezményre és arra, hogy a konkurenciára ráküldik a NAV-ot.

Nem tudom ebből mi igaz, de mindenkinek meglepő lehetett, hogy NAV vezetőket is kitiltottak, és Jancsics írása elég kerek. Ha nincs igaza, akkor ezzel az írással oda a hitelessége, megtörik a nemzetközileg is elismert korrupciókutató karriere. Ha igaza van, akkor, akkor arra nincsenek elég erős szavaim, nem tudom mit mondhatnék...

via plumsworld 

Semmi nem fog történni. És állom a söröket, ha mégis.

hvg.hu megpróbálta összeszedni, amit a magyar-amerikai kapcsolatok eddigi legsúlyosabb botrányáról az “utcán beszélnek”. A múlt héten kipattant botrányban egyelőre csak az látszik biztosnak, hogy Vida Ildikót, a NAV vezetőjét, és két beosztottját tiltották ki az USA-ból, az adóhivatal ugyanis nem tagadta a sajtóértesüléseket – ellentétben azokkal a Fidesz-közeli személyekkel, akiknek a neve még felvetődött.