Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "Magyarország"

Na, ugye, hogy sikeres a magyar foci?! Követeljük, hogy a #Fidesz inkább gombfoci-stadionokat építsen! Gombfocipályákat minden magyar faluba!

Magyarország össze fog … (így két szóba írva)

via pengebacsi:

:((

hofstatterbela:

fontos cikk, ne sikkadjon el. 

matolcsyék a török kottából játszanak, 
persze lehet hogy mi megússzuk. 
de a törökök rábasztak az unortodoksz maszatolásra. 

Ez a stáb eddig a valaha volt legkevésbé hozzáértő, de cserébe a legkártékonyabb. Vigasztalásként magas labda minden egyes ilyen hangos ostobaság a spekiknek. Nekünk meg marad a fájó meglepi.

Lassanként az lesz a kivételes nap, ha az elismert és befolyásos világlapok valamelyike (New York Times, Washington Post, Financial Times, Die Welt stb.) éppen nem szögezi le, hogy Magyarországon Putyin nagy csodálójának és utánzójának vezetésével elfojtják a sajtószabadságot, megsértik az emberi jogokat, magasról tesznek az európai normákra és értékekre, és jó kis önkényuralmi vircsaftot gründoltak össze…

Budapest’s Corvinus University is no hotbed of communist troublemakers and far from nostalgic for the old regime, but students are pining for a cherished bronze of Karl Marx removed last week.

Last weekend, the four-metre (12-foot) statue of the father of communism — installed just three years after Soviet tanks crushed an uprising in Hungary in 1956 — finally went.

"We have to strengthen and show our Corvinus identity, which is lacking now," said Zsolt Rostovanyi, rector of the university in Budapest, known until 1990 as Karl Marx University.

"The Marx statue is not part of that identity."

(servant level 111; Orbán is more communist than anybody before; communism has never been reached in any country; this article is a bullshit)

Hum-bug, már az árfolyamgátra is ezt mondtam. Lehet fölkészülni a forint erős gyengülésére, öveket kérem becsatolni.

Elszámoltatás? Még ettől az Alkotmánybíróságtól is nagyon tarthat a #Fidesz kormány

Viszik a bankokat. - A fizetésképtelen devizahiteleseken még a mostani 1000 milliárdos „elszámoltatás” sem segít, miközben a banki hitelezés visszafogása már a gazdasági növekedést veszélyezteti. A kormány nagyon tart az Alkotmánybíróságtól. Még ettől is.

A #Fidesz Magyarországa jobban teljesít. Bulgáriánál. 

Hungary ranked 5th last for GDP per capita amongst NATO countries in 2012.

A nem csituló kivándorlást különböző más európai országok intézményeinek adatai is bizonyítják. Egy év alatt 26 százalékkal, 28 ezer fővel nőtt a magyarok száma a külföldi állampolgárok adatbázisában (AZR) Németországban: 2013-ban már 135 ezer magyar volt Európa legerősebb gazdaságában. A növekedés mértéke alapján összeállítható listán Magyarország Szíria és Románia után a harmadik helyen állt.

Ausztriában már legalább két éve az oda kivándorló magyarok száma nő a legnagyobb mértékben: 2012-ben 6600, tavaly pedig 8400 fővel gyarapodott a kinti magyar közösség.

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy míg sokan az Egyesült Királyságot tartják annak az országnak, mely hihetetlenül elszívja a magyarokat, ám a brit statisztikai hivatal becslése szerint tavaly csak körülbelül 72 ezer magyar élhetett állandó lakosként az országban. A britekhez áramló magyarok száma ráadásul érdekes módon csökken: a 2013-2014 júniusa között 20 ezren igényeltek brit társadalombiztosítási számot, ez 5 ezres csökkenés az egy évvel azelőttihez képest.

via 

missingvalues:

borcsok:

Ki lehet általános iskolai magántanuló? MIk a feltételek? Miben más a magántanuló státusz?

Milyen anyagi feltételek és terhek vannak hozzá? Milyen járulékos költségek várhatóak?

A QFP Kft. ebben is tud segíteni. Kiszámoljuk, együtt átgondoljuk, a forrásokat megtaláljuk (családi pénzügyi tervezéssel és pályázat útján), a gyermek pedig hadd tanuljon békésen, magas szinten, szabadon, XXI. századi módon, európaiként.

Havonta négy órában háztartási gazdaságtant tanítunk, tíz órában számítógép-használatot, lehetőleg a szülőkkel együtt.

"mivel nincs huszon-harminc fős osztályközösség, nincs kiélezett verseny, nincs óriási nyomás, és nincs stressz sem, amit a közösség tagjai idéznek elő a gyermekünkben, ezért állandó és magabiztos megnyugvással vehetjük tudomásul, hogy „ő így és ennyit teljesít és kész”.

tudom hogy kiakasztó a  magyar oktatás jelenleg, de az az út sem valami hasznos a gyereknek, ha nem tartozik iskolai közösségbe. kizárni a kortárscsoportból különösebb indok nélkül tök gáz dolog szerintem, ráadásul, abból a tananyagból kell vizsgáznia, amiből a többieknek.

a verseny pedig ebben az életkorban tök fontos, és maga a verseny természetes igénye ennek a korosztálynak. ha megfosztják a gyereket attól, hogy versenyezzen, csak hátrányai vannak személyiségfejlődésére nézve, és nem sok előnye.

mondjuk el tudom képzelni, hogy a sok oltásellenes otthonszülős ökocsalád megrohamozza ezt a lehetőséget, de hálisten, nem osztogatják a magántanulói státust olyan könnyen.

Ha tanulmányi versenyre gondolsz, akkor azokon indulhatnak magántanulók. Ha az állami oktatási rendszerre gondolsz, ott nincs verseny.

A magántanuló nincs kizárva a kortársak közösségéből, sőt! Szabad kortársakkal együtt tanulnia. Kisebbekkel és nagyobbakkal is tanulhat, sportolhat, járhatja a természetet, kertészkedhet, állatokat nevelhet, amiből az állami oktatásban résztvevők gyakorlatilag jórészt ki vannak zárva.

A poszt inkább arról szólt, hogy akik szeretnének komolyan foglalkozni gyermekeik magántanulói státuszával (mert az bármely okból indokolt), akkor abban a QFP.hu szívesen segít. Akár anyagilag is.