Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "Magyarország"

deadmanride:

kepeslajoska:

Az, hogy eddig nem történt halálos baleset, sőt tömegbaleset, az kizárólag a szerencsének köszönhető a Hungária körúti, a Lágymányosi hídi, a Fehérvári úti és a többi felújításnál.

A kivitelezők semmiféle szabályt nem tartanak be, nap mint nap változnak a terelések, előrejelző táblák nincsenek, vagy elavultak, állandó meglepetések a jobb reflexű autósoknak, nem egyszer a jó tempóban haladó fogalommal szemben megjelenik egy többtonnás munkagép, vagy éppen néhány fáradt munkás tolja a talicskáját a belső sávban, a terelő korlátokat a munkások úgy tolják ki az útra, ahogy éppen nekik tetszik.

Egyszerűen észtveszejtő! Ellenőrzi ezt bárki a megrendelő részéről?

Óriási betonkolosszusok épülnek villamosmegálló címén, de minek? Drága, időigényes, fölösleges.

Aki megpróbálja kikerülni ezeket, jobb, ha tudja, hogy a kerülőútvonalakon ugyanez zajlik. Remek szervezés! Gratulálok az abszolút amatőrizmushoz!

Tegnp az Öv utcaban gerillautbontas volt. Megjelent nehany joember, feher triko, koszos kez es nekialtak feltorni a betont az ut kozepen. Mikor kiszedtek egy m x m kockat akkor fogtak magukat es tovabb setaltak egy masik lyukat asni. Se tabla, se utjelzes se semi - ha belehajtottal a csapdaba akkor magadra vess.

Erre lehet számítani annyi pénzért, amennyi a #fidesz-mutyi után megmarad az útépítések, felújítások, megamutyik közben.

Szinte megállt a lakásépítés a #Fidesz alatt

Az elmúlt száz év legalacsonyabb bázisához képest mért jelentős növekedést az idei első félévi lakásépítések körében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Egyelőre az állami támogatások és az egyre zsugorodó hitelkamatok sem lendítettek érdemben az építőipar lakossági ágazatán.

(…) A 92 ezer bejegyzett építési vállalkozásból 82 ezer működik, s ezek 90 százaléka egy–öt embert foglalkoztat, s ők végzik a magasépítési, lakásépítési munkák zömét. Ez a szegmens még nem érzi a fellendülést, de lehet, hogy bajban is lennének egy hirtelen megugró építési láz miatt, mert az építőipari szakemberek java része már külföldön dolgozik, emellett egyre kevesebb a jól képzett szakember…
Bankbetéted van? – Így bántak el vele Matolcsyék két év alatt

Véget ért a múlt héten a Magyar Nemzeti Bank csaknem két évig tartó kamatcsökkentési sorozata. Ennek eredményeként 1 millió forintnyi betétre átlag 69 ezer forint helyett ma már csak 19 ezer forint kamatot kaphatunk a bankoktól egy év után. 
Ez nem minden: a kormány is megcsapolta a banki megtakarítók pénzét, tranzakciós illetéket és egészségügyi hozzájárulást vetve ki a betétekre, így a betétesek nagy részének a hozama ma már negatív. Nem csoda tehát, hogy drasztikusan átrendeződött mára a lakossági megtakarítások szerkezete, így például az éven belül lekötött forintbetétek összege harmadával lett kisebb. Ez viszont a bankoknak több okból sem fáj – számolt be róla a portfolio.hu. 

Véget ért a múlt héten a Magyar Nemzeti Bank csaknem két évig tartó kamatcsökkentési sorozata. Ennek eredményeként 1 millió forintnyi betétre átlag 69 ezer forint helyett ma már csak 19 ezer forint kamatot kaphatunk a bankoktól egy év után. 

Ez nem minden: a kormány is megcsapolta a banki megtakarítók pénzét, tranzakciós illetéket és egészségügyi hozzájárulást vetve ki a betétekre, így a betétesek nagy részének a hozama ma már negatív. Nem csoda tehát, hogy drasztikusan átrendeződött mára a lakossági megtakarítások szerkezete, így például az éven belül lekötött forintbetétek összege harmadával lett kisebb. Ez viszont a bankoknak több okból sem fáj – számolt be róla a portfolio.hu. 

A #fidesz első megkérdőjelezhető esete talán 2010 októberében történt az ún. „pofátlan végkielégítések” kapcsán. Visszaható hatállyal 98 százalékos adót írtak elő a közszolgák 2 millió forint feletti végkielégítésére. A törvényt az Alkotmánybíróság megsemmisítette. Válaszul a Fidesz visszavágta az Alkotmánybíróság jogköreit. Nem egy jobboldali ismerősömet itt veszítette el a Fidesz: ha ilyet csinálnak azok, akik elvileg úgy gondolkodnak, mint én, akkor mi marad? Ki marad? A „pofátlan végkielégítések” ügye aztán úgy zárult: végül vissza kell fizetnie őket a magyar államnak.

Sorolhatnánk az ilyen ügyeket a földrajzinév-bizottság megleckéztetésétől a trafiktörvényen és az azeri baltás gyilkos kiengedésén át a közmédia propaganda-médiummá süllyesztéséig. A manyup-pénzek államosítása. Az ügynökügy máig halogatott rendezése is ide tartozik. A gazdasági szabadságharc retorikája. Schmitt Pál plágiumügye . Az ideológiai dörgölőzés Oroszországhoz. Aztán most a Kishantos ügyében testet öltő Ángyán József elleni visszavágás, a civil szféra befeketítése és a német megszállás emlékművének kínos története, a reklámadó kivetése. Nem egy ilyen dolog történt, ami az én nem kifejezetten jogvédő liberális világlátásomtól jobbra állókat is kiakasztotta…

Meglátjuk meddig süllyednek…

Orbán javaslata: emberarcú fasizmus - külföldi lapszemle 3.

A keddi román lapok Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn elmondott beszédével foglalkoznak; a miniszterelnök arról beszélt, hogy az új magyar államszerveződés alapja egy munkaalapú állam, amely nem liberális természetű.

A szabadelvű Gandulban Lelia Munteanu az Orbán Viktor: egy zseb-Putyin című írásban egy karizmatikus, meggyőző, ám ugyanakkor “veszélyes kisiklásokra” hajlamos vezetőként írta le a magyar miniszterelnököt, akinek állítólag az a legnagyobb gondja a liberalizmussal, hogy az nem szolgálja a nemzeti érdeket és nem óvja a közvagyont. A cikkíró szerint ezt úgy kell érteni, hogy az Orbán Viktor által meghirdetett nem liberális államszerveződés valójában a revizionizmusnak teremt keretet és ilyenként egész Európa számára veszélyt jelent.

A jobboldali román államfőhöz közel álló Evenimetul Zilei, és a hasonló irányultságú Hotnews.ro portál is közölte Vladimir Tismaneanu Orbán Viktor szédületes irányváltása című elemzését. Az Amerikában élő politológus szerint Orbán Viktor, aki “a polgári demokrácia nagyszerű ígéreteként érkezett” a politikába és Nagy Imre 1989-es újratemetésén mondott beszédével örökre beírta magát Kelet-Európa történelmébe, most a “putyini rendőrállamot dicsőiti”, egyre inkább egy tekintélyelvű “etnokrácia” felé fordul, amely már “fojtogatja a demokráciát”.
Tovább,.,

Kedvenc jobboldali blogom …

Orbán Viktor nagyívű tusványosi beszédében eltemette a liberális demokráciát, és – gazdasági sikereikre hivatkozva – a liberalizmussal semmiképpen, és demokráciával is csak legfeljebb részben vádolható Szingapúrt, Kínát, Indiát, Oroszországot és Törökországot nevezte meg követendő példaként. Mivel a valóság – a lehetőségekhez mérten – tényszerű értelmezése ősi konzervatív erény, ezért úgy gondoltuk, hogy esetleg érdemes lenne ezeket az elképzeléseket a valóság tágabb értelembe vett rendszerébe helyezni, és mintegy objektívan elemezni. Ezen írásban erre teszünk kísérletet, úgynevezett adatokra hivatkozva.

Hogy a mindig megbízható Magyar Távirati Irodát idézzük, Orbán Viktor a következőket mondta Tusványoson:…

Egy nyári éjen a baljós Darth Vader leszállt a budapesti Szabadság téren: egyelőre ez a legutolsó fejlemény a jó hat hónapja tartó vitában a náci megszállás emlékműve körül, amelyet a nacionalista-nemzeti kormány egy sor történész és zsidó szervezet tiltakozása ellenére állíttatott fel, kerül, amibe kerül – írja a Le Monde. A Neue Kronen Zeitung Orbán tusványosi beszédéből idéz. A magyar politikus kifejtette: „Az új Magyarország nem liberális állam”. A politikus az úton olyan egyértelműséggel tett hitvallást a demokratikus liberalizmussal szemben, illetve az erős, vezérelvű állam és a nemzetek érdekérvényesítési törekvése mellett, amire korábban csak ritkán akadt példa. A gazdasági sikerek miatt olyan államokat dicsért, mint Kína, bár megjegyezte: lehet, hogy ezek az országok nem is demokratikusak…

Akiknek futotta pihenésre, azok közül is jóval kevesebben és kevesebb időre utaztak belföldre, viszont többet költöttek. A külföldi utazások száma csak enyhén csökkent…

Orban Says He Seeks to End Liberal Democracy in Hungary

Hungarian Prime Minister Viktor Orban said he wants to abandon liberal democracy in favor of an “illiberal state,” citing Russia and Turkey as examples.

In http://mobile.bloomberg.com/news/2014-07-28/orban-says-he-seeks-to-end-liberal-democracy-in-hungary.html Bloomberg!

Worldwide GDP change in 2009 via mapsontheweb 

The Gross Domestic Product (GDP) in Hungary expanded 1.10 percent in the first quarter of 2014 over the previous quarter. GDP Growth Rate in Hungary averaged 0.52 Percent from 1996 until 2014, reaching an all time high of 2.30 Percent in the first quarter of 2002 and a record low of -3.30 Percent in the first quarter of 2009. GDP Growth Rate in Hungary is reported by the Hungarian Central Statistical Office. (A kamuval együtt.)

Growing up in Transylvania
Many of the citizens of Transylvania in Romania are of Hungarian descent and speak Hungarian.

Cross-posted from JohnFeffer.com.

Agnes Gagyi grew up in the city of Miercurea Ciuc in the Transylvanian region of Romania. More than 80 percent of the population of this city of 50,000 people is of Hungarian ethnicity. Most everyday interactions are conducted in Hungarian. In fact, Gagyi didn’t learn Romanian at home or on the streets, but rather through television and Romanian classes at school.

More

Elképesztő magasságba emelkedett az év közepére a pénzügyi bajba sodródott, és ezért a Központi Hitelinformációs Rendszerbe került hiteladósok mulasztásainak a száma. Június végéig már 1,855 millió darab élő szerződéssel követtek el mulasztást az adósok. Bár erre vonatkozóan nem áll rendelkezésre statisztika, ez becsléseink szerint több mint 800 ezer, döntően kis összegű tartozással megcsúszott adóst jelenthet. A sokak által BAR-listaként ismert rendszer 2,7-szer annyi mulasztást mutat, mint a válság elején, és 9%-kal többet, mint fél évvel ezelőtt. Mindez az anyagi nehézségek között élők helyzetének romlására utal, de valószínű az is, hogy az adósmentő csomagok folyamatos lebegtetése sem erősítette a lakosság fizetési fegyelmét…

tényleg nehéz lehetett 3-4 hetente az előzőnél 1-2 tizeddel kisebb számot kitalálni. via 451f