Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "Magyarország"

Kállai István: Micsoda pályázó! (Horváth Tivadar, Körmendi János, Halász László)

Most őszintén… Mi változott? (Már azon kívül, hogy ma már meg sem hirdetik nyíltan a legzsírosabb pályázatokat…)

Lesz is. Hacsak addig éhen nem hal a birkanép.

Egyre több a szegény - tovább szakad a magyar társadalom 

 

Egyre több a szegény. És ez sajnos nem csak duma. Jó hírekkel továbbra sem tudunk szolgálni, viszont… tessék a Ténytár cikkét végig elolvasni, a linkekre klikkelgetni, majd megrendelni a repülőjegyet.

A #Fidesz-kormány a legnagyobb adós? 

Júliusban újra csúcsközelbe került a költségvetési intézmények lejárt tartozása. Így az államháztartás központi alrendszerébe tartozó költségvetési szervek lejárt tartozása a múlt hónap végén 113,8 milliárd forintra emelkedett

Az összes tartozásból 30 nap alatti 35,1 milliárd forint volt, 30 és 60 nap közötti 22,6 milliárd míg a 60 napon túli lejárat adósság már 54 milliárd forintra rúgott. A tartozásállomány teljes összegéből az állammal szemben fennálló tartozás összege 17,1 milliárdra rúgott, míg piaci beszállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás állománya 96,6 milliárd forint volt. A tartozásállományból 55,2 milliárd forintot (az összes tartozás 48,5 százalékát) a 2012-2014 közötti években a központi alrendszerbe átvett, egészségügyi, oktatási intézményekkel került a költségvetésbe. Jelentős kifizetetlen számlákkal birkóznak még a kormányablakok, de hirtelen a semmiből előbukkant a NAV-nál egy 2,8 milliárd forintos lejárt tartozás is - írja a napi.hu.  via Ténytár

Most képzeljük el, hogy mennyivel tartozna az állam, ha OV nem mondta volna, hogy  „Ám Magyarországon a körbetartozás nagyobb része az egyik legnagyobb megrendelőtől, az államtól és az önkormányzati szektorból indul ki.[…] Hasonlóképpen fontos garancia, hogy az állam minden esetben és azonnal teljesítse a kifizetéseket" – ahogy az olvasható a Fidesz Nemzeti Együttműködés Programjában 2010 májusában.

Noam Chomsky professzort már régóta követem online. Most Narancsköd megosztotta FB-on a demagóg populista diktatúrák “tízparancsolatát”, melyet a #Fidesz profi módon be is tart. Szendrő-Németh Tamás blogja kitűnő példákat is hoz mellé a viktatúrából.

Olvasd mellé a ma megjelenő Vasárnapi Híreket, amit már ma este levetetnek a standokról, bár hetilap volna… 

Highest Personal Income Tax Rates. 

According to the Organisation for Economic Co-operation and Development for personal income taxes are in Korea, Mexico, New Zealand, Ireland, and Japan.  For corportate taxes:  Ireland, Hungary, Iceland, Slovac Republic and Poland. 

Every OECD country, except the US, Chile and Hungary, has lowered its corporate tax rate since 2000. - See more

A “Paying Taxes 2014” kiadvány szerint a 2012 júniusától 2013 júniusáig tartó periódusban 32 gazdaság tett további lépéseket az adófizetés megkönnyítésének érdekében. A 189 ország adózási rendszerét vizsgáló tanulmányból kiderül, hogy az előző két évhez hasonlóan a leggyakoribb adózási reformnak most is az online adózási rendszerek bevezetése vagy azok fejlesztése számított. A befizetések száma valamint az adózási kötelezettségek teljesítésére szánt órák száma 2012-ben bár lassuló ütemben, de tovább csökkent.

“Az adóhatóságok világszerte törekednek a fizetési rendszerek korszerűsítésére, modernizálására. (…)

A 2014-es jelentés szerint egy közepes méretű vállalat átlagosan nyereségéhez viszonyítva 43,1%-t fizet ki adóban. Teszi mindezt 26,7 befizetés során, ezen fizetési kötelezettségek teljesítésére pedig összesen 268 órát áldoz egy évben. Magyarországon összesen 49,7% az adóteher. Ebből 11,6% a nyereségadó, 34,6% a munkát terhelő adó, míg az egyéb adók 3,5 %-ot tesznek ki. (…)

Az angol nyelvű „Paying Taxes 2014” kiadvány, benne a magyar vonatkozású adatokkal az alábbi linkre kattintva érhető el.

Halkan azért szólok, hogy a kaláka ősi formája a közösség erejének, az ön- és közösségsegítésnek, közösségépítésnek és a közösség megerősítésének hatékony módszere, ahol minden résztvevő szívességi alapon végez munkát közössége egy tagjának. Ezt rég tudjuk, vannak is erre szerveződő csoportok, weboldalak is, mint a SzívességBank.

Ellentmondásos, olykor szabály- vagy törvénysértő is lehet az elvégzett munka, mert a törvényalkotó nem minden esetben ismeri el a szívességbankokat és kalákákat… Ettől még kitűnő közösségformáló és hatékonyságnövelő erő lesz hamarosan egyre több közösségben.

"Magyarország alapvető demokratikus értékek iránti elkötelezettségét bárki kétségbe vonja". Mindezt az - az MTI birtokába került - levél tartalmazza, amelyet a Miniszterelnökség pénteken küldött el az Európai Unió, a NATO, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagországai Budapesten akkreditált nagyköveteinek, válaszul Vidal Helgesen norvég európai ügyi miniszter megnyilatkozásaira.

Ebben csak az a baj, hogy “Magyarország alapvető demokratikus értékek iránti elkötelezettségével” jórészt semmi baj nincs. Azt senki nem vonta kétségbe. A Fidesz-KDNP antidemokratikus, és illiberális, már-már diktatórikus intézkedéseivel van csupán baj. Így aztán a kormány válasza erősen sántít.

Norvégia uniós fellépést kért csütörtökön a magyar kormány ellen azzal az indokkal, hogy a Fidesz-KDNP aláássa a demokráciát. A norvég miniszter a Financial Times európai kiadásában csütörtökön megjelent levelében azt írta, kiábrándította és meglepte, hogy az Európai Unió nem válaszolt a magyarországi politikai fejleményekre.

"A héten az összes tagországhoz fordultunk, és szankciók megfontolására biztattuk az Európai Uniót. Norvégia már tovább ment, és leállította az Európai Gazdasági Térség anyagi támogatásának kifizetését (Magyarországnak), mert nem akarjuk finanszírozni a Magyarországon látható fejleményeket"- jelentette ki Vidal Helgesen…

Én személy szerint a kormány lépéseiben, gazdaságpolitikájában, a szólásszabadság, a kisebbségek, és a liberalizmus, illetve számos szabadságjog elleni lépéseiben, de még a jószándékúnak tűnő tetteiben is ”politikailag motivált, az elfogulatlanságnak még a látszatára sem adó gyakorlatot” tapasztalok.

Hagyd a csudába ezt az agyonadóztatott, fidesz-verte magyar bankrendszert! A kiszámoló blog már összeszedte a teendőket: 

Magánügyfeleknek cikk a számlanyitásról Szerbiában itt, Szlovákiában itt, román és bolgár kamatok itt, nem ajánlott mongol kamatok itt.)

Nem kell messzire menned, az eurós és forintos számlaforgalmad Szlovákiában a legkedvezőbb. Ha csak forintos számlád van, akkor a romániai BRD Bank vár téged 0,2%-os forintos utalási díjjal Magyarországra, bankon belül pedig ingyen utalsz forintot, ha rá tudtad venni a partnereidet, hogy ők is nyissanak számlát a banknál (0,2% csak az adó Magyarországon, erre jön még rá az utalási díj. A KDB szlovákiai fiókjaiban is van forintos számlacsomag, a számlavezetési díj és az utalási költség is minimális. A MagnetBank hazai csomagjai pedig verhetetlenek, miközben még jótékonykodhatunk is a számla díjainak egy részével.

Privatization. FYI

(via anti-propaganda)