Sandor's Tumblr

Rövid, képes és néha hangos hangulatfestés a pénz és a gazdaság világáról, néhány saját szösszenettel. (A blog nem kormányellenes, hanem adatok, tények, számok és trendek alapján elemez, és néz szét a gazdasági számok tükrében.) Zavar a butaság, a hazugság, az álhírek és sumákság. Itt adatok, tények, és Magyarországról szóló külföldi hírek sokaságát igyekszem összeszedni, írok még más elemzéseket hiteles forrásokból.
Független pénzügyi tervező vagyok, cégünk kicsi, 5 fős, 7 családot tart el, és sok ügyfél elégedett a munkánkkal.
www.QFP.hu
Szeretném szépíteni a világot, de legalábbis színesnek látni.

Honlap: www.QFP.hu és
www.penzugyeink.com

Tags: #QFP #QFP.hu #gpoy #kert #Börci #Hungary #Magyarország #magyar #garden #pénz xpénzügyek #kitten #jobban teljesít #megalófasz
Recent Tweets @QFPinfo
Posts tagged "Magyarország"

tényleg nehéz lehetett 3-4 hetente az előzőnél 1-2 tizeddel kisebb számot kitalálni. via 451f

Sorra mennek perre a bankok - Nem fizet az EU Magyarországnak. Bajban lesz a #fidesz matek.

A CIB is perel az egyoldalú szerződésmódosítások miatt – 3 hónapja nem kap Magyarország pénzt az Európai Uniótól. 

Már második negyedéve, hogy nem jönnek az európai uniós fejlesztési pénzek – állítja a 444.hu

A magyar árszint az uniós átlag 60 százaléka, az árszinttel igazított magyar bérköltség pedig az uniós átlag 54 százaléka. Nemzetközi összehasonlítás alapján ezek az értékek nagyjából ott vannak, ahová az ország termelékenysége alapján várjuk őket.
Az európai parlamenti választások előtt a pártok éles üzeneteket fogalmaztak meg a hazai árakról, bérekről és termelékenységről. Ízelítőül: „ Európai munkáért – európai béreket! ” „ Ne csak áraink, a fizetésünk is legyen európai! ” És „ A kecskeméti gyárban dolgozó magyar munkás pont ugyanannyit ér, mint bármelyik más Mercedes-alkalmazott. ” Ezek a szlogenek azt sugallják, hogy a magyar dolgozót méltatlanul alulfizetik az európaihoz képest, miközben áraink és munkánk európai.

Tényleg túl magasak az áraink és túl alacsonyak a béreink?

Kezdjük az árakkal! Az Eurostat úgy méri az országok árszintjét, hogy vesz egy “fogyasztói kosarat” ami a tipikus vásárlási szokásokat testesíti meg, és minden EU-s országban kiszámolja ennek az árát. Első ábrám függőleges tengelye ezt az árat méri 2013-ban, az EU-27 átlagárának arányában. Hogy a gazdag és szegény országokat össze tudjuk hasonlítani, a vízszintes tengelyen az egy főre jutó GDP vásárlóerejét mutatom, ezt is az EU-27 átlagához képest. Az ábra 26 EU tagországot tartalmaz, a nagyon kicsi és nagyon gazdag Luxemburgot kihagytuk.

Az uniós átlag alatt a hazai államadósság – ferdít mostani vezércikkében az mno.hu az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) legfrissebb jelentésére hivatkozva.

Szóval jobbak vagyunk az uniós átlagnál. Akkor ez mi?

A tizenhat kiemelt sportág szövetségének szánt 5,2 milliárdos plusz fejlesztési támogatásból is elvesz a kormány a múlt héten bejelentett költségvetési zárolás részeként. A kerékpárosoknál az eredeti 22 százalékára csökken a támogatás, a kajak-kenu szakág esetében a támogatás 69 százalékát veszik el. A stadionépítés továbbra sincs veszélyben.

A múlt héten bejelentett 110 milliárd forintos költségvetési zárolás részeként az év második felében összességében hozzávetőleg 2,7 milliárd forintos támogatáshoz nem jut hozzá tizenhat kiemelt sportág szövetsége, írta a Népszabadság.

Simicskó István sportért felelős államtitkár a lapnak elmondta, az 5,2 milliárdos plusz fejlesztési támogatás nagyjából ötven százalékát zárolják…

Messze nem a pénz az egyetlen motiváció, ami miatt kivándorolnak az egészségügyi dolgozók: van, akinek a megbecsülés hiányzott, mások a gyerekük jövőjére gondolnak. Nem mindenki akar végleg kinnragadni, de nem biztos, hogy itthon tárt karokkal várják azt, aki külföldről jönne haza. Külföldön dolgozó orvosokkal beszélgettünk. 
"Egy barátom szólt, írtam egy emailt, másnap felhívtak. Oda megy az ember, ahova csak akar."

sronti:

Kár a hangnemért, lennének itt érvek anélkül is.

Így születnek a legendák, az egymást utálni képes csoportok, népek, és így válik hamissá a szó, az ember, és a történelemkönyv.

Idén júliusban a tavaly év végi szintre esett a GKI-Erste konjunktúraindex értéke. Az áprilisi csúcshoz képest az üzleti és fogyasztói várakozások is romlottak, a júliusi hangulatváltozás az üzleti bizalmi index csökkenésének következménye.

Bármilyen jogszabályt percek alatt megalkotnak (mondjuk olyanok is…). Ha meglépik, akkor beszakad a forint. Ha nem lépik… akkor is.

Kajak-kenu: három szegedi vb-arany!

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged kajakosai, Birkás Balázs és Kárász Anna is aranyérmet szereztek a Maty-éren zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon, utóbbi versenyző kettőt is. A magyar válogatott 15 éremmel zárta a vb-t, ebből 10 arany.

Bőséges sikersztorik képekkel videókkal itt.

Részletek itt.

Példátlan magyar siker Karlovy Varyban - tarolt a Szabadesés

Emberemlékezet óta nem történt meg, hogy egy nemzetközi filmfesztiválon egyszerre két fő díjat is elvigyen egyazon film - ez most megtörtént Karlovy Varyban. Pálfi Györgyé lett a legjobb rendezés díja, emellett a Szabadesés című film elnyerte a zsűri különdíját, s a díjjal járó 15 ezer dollárt. Ráadásul a Szabadesés elnyerte az Europa Cinemas legjobb európai filmnek járó díját is.

több és a sztori

… És még egy jó hír: a fődíjat az a Kukorica sziget című film nyerte, amelynek operatőre Ragályi Elemér volt, s amelynek költészetét, erejét és szépségét jelentős részben a felvételek lélegzetelállító szépsége kölcsönözte, George Ovasvili rendező rendkívülinek mondható drámai érzéke mellett. Mondhatni, nagyszerűen dolgozott ebben az évben a nemzetközi zsűri Karlovy Varyban. És nagyszerűen szerepeltek filmeseink a nemzetközi mezőnyben…

#magyar #siker

Kick them in the ass!

(via kickthem)

Egy átlagos somogyi egy kiló, egy norvég 2,6 kiló kenyeret tud venni a fizetése ugyanakkora részéből. Egy némettel összevetve 2,3-szeres a különbség, egy osztrákkal 2,24-szoros, egy angollal 2,13-szoros, egy írrel 1,8-szeres, de még egy göröggel is 1,54-szoros, szlovénnal 1,47-szoros, csehvel 1,35-szoros, horváttal 1,15-szoros a különbség…